Ένα όχημα με… ιστορία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Παλαιό Φάληρο. Το ύποπτο όχημα εξέτασαν οι αστυνομικοί και διαπιστώθηκε πως οι πινακίδες ήταν πλαστές. Ο αριθμός δεν αντιστοιχούσε στο όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα είχε δηλωθεί ως κλεμμένο στις 14 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η δήλωση κλοπής του οχήματος είχε γίνει στο ΤΑ Νέας Ιωνίας.

Ήταν γύρω στις 12:15 το μεσημέρι (24/11) όταν οι Αρχές εντόπισαν το όχημα επί της οδό Νηρηΐδων στο ύψους του αριθμού 73 στο Παλαιό Φάληρο.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε βαρύς οπλισμός στο εσωτερικό του. Αμέσως κλήθηκε η Ασφάλεια και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατα Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ο χώρος αποκλείστηκε για τον φόβο των Ιουδαίων, καθώς εντοπίστηκε και ένα μπιτόνι, ενδεχομένως με εύφλεκτο υλικό. Παράλληλα εντοπίστηκαν και γεμιστήρες. Εκτιμάται πως το όπλο που είδαν οι αστυνομικοί, ήταν καλάσνικοφ.

Λίγο αργότερα κλήθηκε γερανός της Αστυνομίας, ο οποίος κατέφτασε προκειμένου να παραλάβει το όχημα και να το μεταφέρει στα εγκληματικολογικά εργαστήρια της ΔΕΕ.

Κλεμμένο αυτοκίνητο με καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο