Μια νέα πολιτική ξεκινούν να ακολουθούν οι εταιρείες κολοσσοί των ΗΠΑ, η οποία σχετίζεται άμεσα με την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα. Συγκεκριμένα, το Netflix, η Google και το Facebook, δεν θα δέχονται πια ανεμβολίαστο προσωπικό, όταν τα γραφεία τους ξανανοίξουν. Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, τόσο από τους εργαζομένους των εν λόγω εταιρειών,όσο και από ολόκληρη την κοινωνία.

Για το Netflix, η παραπάνω πολιτική κάνει σαφές ότι όλοι οι ηθοποιοί στις εκπομπές πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 για να επιστρέψουν στα σετ. Η μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας Google επιβεβαίωσε επίσης ότι αναβάλλει την επιστροφή στο γραφείο για τους περισσότερους εργαζομένους έως τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τους εργαζόμενους της, θα επεκταθεί στην συνέχεια σε 40 ακόμα χώρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω των συνεχών μεταλλάξεων του Covid-19, που συνεχίζουν να αυξάνουν δραματικά τα κρούσματα και τις νοσηλείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Τα βήματα της Google ακολούθησε σύντομα το Facebook, που ανέφερε επίσης ότι θα καταστήσει υποχρεωτικά τα εμβόλια για υπαλλήλους που εργάζονται σε γραφεία. Ωστόσο, θα γίνουν εξαιρέσεις για ιατρικούς και άλλους λόγους.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε περισσότερους από 130.000 υπαλλήλους της Google παγκοσμίως, ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai είπε ότι η εταιρεία στοχεύει τώρα να επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού της στα γραφεία της από τις 18 Οκτωβρίου αντί της προηγούμενης ημερομηνίας -στόχου, δηλαδή αυτή της 1ης Σεπτεμβρίου. Για να συμβεί αυτό και για να επιστέψουν με ασφάλεια, καθίσταται αναγκαίος ο εμβολιασμός.