Σε ένα πραγματικό… μαύρο χάλι βρήκαν οι αστυνομικοί τον 35χρονο Μπανγκλαντεσιανό που κατηγορείται για τη δολοφονία της 46χρονης Άννας Ιβάνκοβα, της τρανς γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Φυλής 130Α στις 10 Ιουλίου.

Ο άνδρας ο οποίος προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης (19/7), με την προσαγωγή να μετατρέπεται σε σύλληψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχε αρκετά τραύματα στο πρόσωπο. Μύτη, αυτί, στόμα και λαιμός είχαν εμφανέστατες εκδορές σα να είχε λάβει μέρος σε πάλη.

Σύμφωνα με αναφορές, υποστήριξε πως οι πληγές του δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία της Άννας. Σημείωσε πως τον έδειραν κάποιοι συμπατριώτες του στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν.  

Θυμίζουμε, πάντως, πως στο σπίτι της Άννας υπήρχαν ξεκάθαρα δείγματα πάλης, αφού η άτυχη 46χρονη πάλεψε για τη ζωή της. Τα τραύματά του ελέγχθηκαν και λήφθηκε γενετικό υλικό για να εξεταστεί παράλληλα με το γενετικό υλικό της Άννας. Η αδικοχαμένη άλλωστε θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο πως αντιστάθηκε στον δολοφόνο της με νύχια και με δόντια. Στην κυριολεξία.

Άγιο Παντελεήμονα, Άννα, Anna Ivankova, ύποπτος

Φερόμενος εραστής της Άννας που ήθελε αποκλειστικότητα

Από εκεί και πέρα εκτιμάται πως ο 35χρονος πίστευε πως είχε αποκλειστική σχέση με την 46χρονη, αλλά αντιδρούσε έντονα, καθώς η Άννα δεν είχε την ίδια άποψη.

Ο 35χρονος φέρεται να ζητούσε από την Άννα να μην πηγαίνει με άλλους άνδρες. Ωστόσο όταν αντιλήφθηκε πως η επιθυμία του δεν εκπληρωνόταν, ξέσπασε. Πάντως, ο ίδιος δεν φαίνεται να συμμερίζεται το σενάριο που φέρεται να έχει αναπτύξει η Αστυνομία. Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει καν το θύμα.

Άννας

Τον ήξεραν, τον έψαχναν

Σημειώνεται, πάντως, πως η Αστυνομία είχε φτάσει στη λύση του παζλ από την περασμένη εβδομάδα, έχοντας αναλύσει και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ενός οίκου ανοχής απέναντι από το σπίτι της 46χρονης Άννας.

Παρ’ όλα αυτά δεν είχε καταφέρει να φτάσει στη σύλληψη, καθώς ο 35χρονος Μπανγκλαντεσιανός κρυβόταν καλά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είχε εγκαταλείψει τη μόνιμη κατοικία του και είχε κρυφτεί σε «κοινόβιο» με συμπατριώτες του και άλλους αλλοδαπούς. Οι Αρχές κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη του παρακολουθώντας τους συμπατριώτες του, αλλά και «ψαρεύοντας» στα στέκια τους.

Η Αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη του έπειτα από ενδελεχή έρευνα και μελέτη των στοιχείων. Πηγές τονίζουν πως το Ανθρωποκτονιών έφτασε στη λύση του γρίφου με τη βοήθεια των αναλύσεων των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Άλλωστε, στο σπίτι της Άννας υπήρχαν δεκάδες αποτυπώματα, όπως και πληθώρα δειγμάτων DNA.

Σημαντικό ρόλο πάντως για την ολοκλήρωση και το οριστικό και αμετάκλητο «δέσιμο» της έρευνας, θα επιτελέσει και ο έλεγχος των τριών κινητών που βρέθηκαν στο κανονικό σπίτι του 35χρονου. Εικάζεται πως ενδεχομένως κάποιο από αυτά ν’ ανήκει στην αδικοχαμένη Άννα.

Άννας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της τρανς Κουβανής Άννας Ιβάνκοβα. Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του κατηγορούμενου

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του κατηγορούμενου, ενώ στο ενημερωτικό περιγράφονται η πληθώρα χτυπημάτων που υπέστη η Άννα.

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 46χρονης τρανς γυναίκας, πράξη που είχε λάβει χώρα την 10-07-2023 σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μεσημβρινές ώρες (19-07-2023) συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 10-07-2023 το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα. Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή.

Από την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Σε επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών».