Ανήσυχη ήταν η νύχτα της Τρίτης (4/4) για τις αστυνομικές δυνάμεις, με τις Αρχές να ενημερώνονται για περιστατικό με πυροβολισμούς γύρω στις 22:30 στη Βούλα και συγκεκριμένα επί της οδού Νηρέως. Εκεί, ανάμεσα στο πάρκο της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή άγουρων «συμμοριών» με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός νεαρού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο ωστόσο δεν πρόλαβαν να εντοπίσουν είτε τους δράστες, είτε το θύμα. Ξεκίνησε μία έρευνα με την κινητοποίηση των αστυνομικών και τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών όπως του ΕΚΑΒ. Την ώρα που κλιμάκιο της Ασφάλειας βρέθηκε στο σημείο για την έρευνα, οι Αρχές ενημερώνονταν για την παρουσία όχι ενός, αλλά τριών νεαρών στο Ασκληπιείο της Βούλας με τραύματα που παρέπεμπαν σε συμπλοκή.

Ο ένας από τους τρεις με πυρά από πυροβόλο όπλο και οι άλλοι δύο από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα από μαχαίρι. Κατά τη διαδικασία της προανάκρισης, διαπιστώθηκε πως οι παραπάνω τραυματισμοί συνδέονταν. Ωστόσο οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες. Πηγές του intronews.gr ανέφεραν πως οι δύο νεαροί κατά δήλωσή τους, τραυματίστηκαν με μαχαίρι σε συμπλοκή που σημειώθηκε στην Αργυρούπολη, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία. Εκτιμήθηκε από τις Αρχές πως κάποια στοιχεία συνηγορούσαν στη σύνδεση των δύο περιστατικών.

Από το επιτόπιο ρεπορτάζ του intronews.gr, προέκυψε πως οι νεαροί που συνεπλάκησαν τόσο στο ένα περιστατικό όσο και στο δεύτερο, δεν ξεπερνούσαν τα 26 με 27 χρόνια, ενώ οι μικρότεροι ήταν οριακά ενήλικες. Πληροφορίες τόνιζαν πως στη συμπλοκή συμμετείχαν κάποιοι νεαροί ημεδαποί, κάποιοι αλβανικής καταγωγής ενώ αναφορές μιλούσαν για την παρουσία τουλάχιστον ενός σλαβόφωνου νεαρού. Άλλες πηγές πάντως, ανέφεραν πως η ζωή των δύο νεαρών δεν κινδυνεύει, ωστόσο μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό ο οποίος εφημέρευε. Παραμένει άγνωστη η σοβαρότητα της κατάστασης του τρίτου τραυματία.

Την ίδια στιγμή, η Ασφάλεια συνέχιζε την έρευνα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, συλλέγοντας κάλυκες από το σημείο. Πηγές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 5 κάλυκες από 9άρι πιστόλι, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα στελέχη της Ασφάλειας συνέλεξαν μέχρι και κουτάκια μπύρας που βρέθηκαν παρατημένα μέσα και έξω από παρακείμενο γηπεδάκι μπάσκετ, με την ελπίδα πως τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα εντοπίσουν ίχνη DNA που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Απ’ όλα τα παραπάνω μπορεί κάλλιστα να διαμορφωθεί ένα σενάριο που θέλει δύο αντιμαχόμενες παρέες νεαρών, άγουρων «συμμοριών», να επιτίθενται η μία στην άλλη, με τα ανάλογα αντίποινα, ή κάποιες προσωπικές διαφορές οι οποίες οδήγησαν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης με την κινητοποίηση των «παρεών». Οι Αρχές πάντως δεν επιβεβαιώνουν, ούτε όμως διαψεύδουν τα παραπάνω. Αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και συνεχίζουν τις έρευνες για τη διαμόρφωση του πλαισίου.

Αυτό ήταν το δεύτερο ένοπλο περιστατικό στα νότια προάστια την Τρίτη (4/4), μιας και νωρίτερα, στα όρια Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, ένας 36χρονος Αλβανός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον νυν σύντροφο της πρώην του, όπως και τον αδελφό της