Αναστάτωση επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών Μαλανδρίνου αλλά και πέρα από αυτό μετά το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή της υποδιευθύντριας των φυλακών, Παναγιώτας Μπραϊμάκη. Η 50χρονη γυναίκα οδηγούσε στην περιοχή της Φανερωμένης του νομού Φωκίδος, όταν το όχημά της εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κενό από ύψος 7 μέτρων. Όταν έφθασε η Πυροσβεστική στο σημείο, η 50χρονη είχε χάσει τη ζωή της. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Είναι φυσικό και επόμενο, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο νου να αφορά ένα σχεδόν καθημερινό τροχαίο. Άλλωστε στη χώρα μας είναι σύνηθες το φαινόμενο λόγω και του κάκιστου οδικού δικτύου. Ωστόσο το nafpaktianews.gr φέρνει στην επιφάνεια μία τραγική σύμπτωση που προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα. Κι αυτό διότι η υποδιευθύντρια των φυλακών Μαλανδρίνου δεν ήταν η μοναδική που έχασε τη ζωή της με τροχαίο και μάλιστα έπειτα από πτώση σε γκρεμό.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έφερε στην επιφάνεια μία είδηση από το 2017, όταν ο τότε διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, είχε χάσει τη ζωή του στο 59ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιτέας. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε πέσει σε γκρεμό και μάλιστα κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 20 περίπου μέτρων! Το αυτοκίνητο δε, που χρησιμοποιούσαν οι δύο εκλιπόντες ήταν πανομοιότυπο!

φυλακών Μαλανδρίνου
Οι συμπτώσεις είναι σοκαριστικές

Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει αν πρόκειται για σύμπτωση ή για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, μόνο το γεγονός πως άνθρωποι με τις ίδιες σοβαρότατες  αρμοδιότητες χάνουν τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων το ένα περιστατικό από το άλλο, οδηγεί το νου σε οργιώδεις σκέψεις.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, προέκυψε μία συλλυπητήρια ανακοίνωση: «Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής εκφράζει τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της Μπραϊμάκη Παναγιώτας, Προϊσταμένης του Τμήματος Διοίκησης και Υποδιευθύντριας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Μαλανδρίνου, η οποία απεβίωσε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, την 18/04/2023. Ήταν άξιο στέλεχος, αγαπητή στους συναδέλφους της και υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό την θέση στην οποία βρισκόταν».