Λένε, και σωστά, πως κάθε μεγάλη ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Ναι, προφανώς δεν είναι καλό να είναι MVP αυτός συνέχεια, σημαίνει πως κάτι έχεις κάνει μάλλον λάθος στο παιχνίδι. Αλλά είναι απαραίτητο να ξέρεις πως θα είναι εκεί όταν το(ν) χρειαστείς. Ευλογία που έχει ο Παναθηναϊκός με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός γκολκίπερ υπήρξε εξαιρετικός χθες (5/10) στο Ισραήλ, απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Δίχως τις καίριες διαδοχικές επεμβάσεις του, ειδικά στο β’ μέρος, το «Τριφύλλι» δεν είχε κρατήσει ποτέ το μηδέν (0-0).

Στην πατρίδα του, τερματοφύλακες που κάνουν τέτοιες εμφανίσεις συνηθίζουν να τους αποκαλούν «Αγίους». Ακριβώς επειδή προστάτευσαν την ομάδα τους από το κακό. Και έτσι τον είπαμε και μεις δώθε, στα μέρη μας.

Είχε την πλάκα του το γεγονός πως δύο αθλητικές εφημερίδες (Sportday και Φως) κυκλοφόρησαν σήμερα με τον ίδιο τίτλο («Άγιος Μπρινιόλι») στο πρωτοσέλιδό τους, ήταν όπως φάνηκε η μέρα της κοινής έμπνευσης, αφού πρόταξαν αμφότερες και τη λέξη «Έγκλημα» ως τίτλο για την ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Σερβία, με την Τόπολα!

Ο Μπρινιόλι δεν έχει ακόμα ανανεώσει αλλά η τάση είναι θετική

Είναι η 3η σεζόν του Ιταλού πορτιέρε με τα πράσινα και έχει από καιρό παγιώσει την παρουσία του. Είναι ένα Νο1 που σε γεμίζει ασφάλεια. Δεν έχει ακόμα υπογράψει νέο συμβόλαιο, το τρέχον ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να πράξει τα δέοντα για να τον κρατήσει.

Και ο ίδιος άλλωστε ο Μπρινιόλι εκτιμά κάθε στιγμή του ως παίκτης των Πρασίνων και το έκανε σαφές εκ νέου στις δηλώσεις του μετά το χθεσινό παιχνίδι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό γιατί μας δίνει ως παίκτες και ως ομάδα πολλές εμπειρίες. Εμείς πρέπει και θέλουμε να δίνουμε το μάξιμουμ σε τέτοια παιχνίδια με σκοπό να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο μέλλον».

Photo Credits: Eurokinissi