Ο καθείς δικαιούται προφανώς να έχει ό,τι γνώμη θέλει για το αν ο Παναθηναϊκός έκανε καλά ή όχι αποφασίζοντας να απολύσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να φέρει τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του. Αυτό όμως που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι πως οι «Πράσινοι» έχουν πλέον στην άκρη του πάγκου ένα ιερό τέρας του τουρκικού ποδοσφαίρου. Έναν «Αυτοκράτορα» με τα όλα του – δεν βγήκε τυχαία το παρατσούκλι.

Το impact αυτής της πρόσληψης στη γειτονική χώρα είναι τεράστιο. Ούτως ή άλλως οι γείτονες έχουν την «τρέλα» τους με το ποδόσφαιρο, ο Φατίχ Τερίμ είναι μια προσωπικότητα που τους το… τιγκάρει ως χαρακτηριστικό. Ο κορυφαίος κόουτς στην ιστορία της χώρας και συνυφασμένος με τη Γαλατασαράι, κάτι που κάνει τους απέναντι (Φενερμπαχτσέ και Μπεσίκτας) να λατρεύουν να τον… μισούν.

Μια ματιά στα social media του Παναθηναϊκού φτάνει και περισσεύει για να κατανοήσει και κάποιος αδαής πόσο ντόρο σήκωσε στην Τουρκία η εξέλιξη αυτή. Κατά κανόνα οι πιο «καλές» αναρτήσεις των «Πρασίνων» στον επίσημο λογαριασμό τους μαζεύουν 15-20.000 likes και μέχρι 2-3.000 σχόλια.

Η ανακοίνωση για τον Φατίχ Τερίμ εκτόξευσε τη διαδραστικότητα με τους χρήστες, με συνέπεια να φτάσουμε σε πρωτοφανή νούμερα, κοντά 10 φορές πάνω. Δείτε παρακάτω το post και βεβαίως αυτό δεν είναι ακόμα τελεσίδικο, θα ανεβεί κι άλλο:

Το ίδιο συνέβη και σε X (πρώην Twitter), Facebook. Οι Τούρκοι φίλοι του ποδοσφαίρου μπήκαν μαζικά στα πράσινα social media αντιδρώντας έτσι εμφατικά στην πρόσληψη Τερίμ, ο οποίος πριν καλά καλά πιάσει δουλειά, σπάει διάφορα ρεκόρ στην Ελλάδα