Από το πρωί κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε, ενώ βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, Έλληνα ταξιτζή από την Τρίπολη τον οποίον προσφώνησε λέγοντας χαρακτηριστικά «που ‘σαι ρε μεγάλε;». 

Ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα γράφουν μόνο για αυτήν την σύντομη λεκτική συναλλαγή ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τριπολιτσιώτη ομογενή οδηγό ταξί, εμείς έχουμε όλη την καταγεγραμμένη συζήτηση*.

Αρχικά, μόνο εμείς γνωρίζουμε ποια ήταν η απάντηση του ομογενή ταξιτζή. Τι είπε στον Κυριάκο; Μόνο μία απάντηση θα ήταν ταιριαστή: φυσικά το «Πού είσαι ρε πατρίδα;» στο οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε με ένα πλατύ χαμόγελο.

Πολλοί αναγνώστες, ωστόσο, έχουν αναρωτηθεί πως ακριβώς κατάλαβε ο Μητσοτάκης πως πρόκειται για Έλληνα οδηγό. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Nitro αποκαλύπτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε να διασχίσει τον δρόμο, προκειμένου να λάβει μέρος στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και τότε ο οδηγός του έριξε μία μούντζα χωρίς να έχει διακρίνει για ποιον πρόκειται.

Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και εκείνος με μούντζα και αμέσως, με συγκίνηση, αναγνώρισαν ο ένας την εθνικότητα του άλλου. «Έλληνας είσαι ρε;» είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Τόσο μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός των δύο ανδρών, που τελικά ο Μητσοτάκης μπήκε μέσα στο ταξί και ζήτησε στον οδηγό από την Τρίπολη να τον πάει ο ίδιος στο ραντεβού του στο Μανχάταν. Φυσικά, στη διαδρομή άκουγε Σφακιανάκη και συγκεκριμένα «στο γαλάζιο των ματιών σου» όπως έκανε και το πολιτιστικό είδωλο της χώρας, ο χαρακτήρας «Γρηγόρης» από τη σειρά «Είσαι Το Ταίρι Μου».

Όπως ήταν αναμενόμενο, καμία έκπληξη δεν έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το γεγονός ότι ο ομογενής οδηγός φάνηκε να λέει πρόταση 10 λέξεων με τις 7 να είναι «μαλάκα». 

Τέλος, σε μία άκρως «ελληνική» στιγμή, ο ταρίφας άλλαξε λωρίδα χωρίς να ανάψει φλας. Το έκανε, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Μητσοτάκης, για να νιώθει ακόμη συνδεδεμένος με την μαμά πατρίδα.

Οι δύο άντρες αποχαιρέτησαν ο ένας τον άλλον φτάνοντας στον τελικά προορισμό του Πρωθυπουργού, με τον οδηγό ταξί να φεύγει κορνάροντας σε μία ελαφρώς ενδεδυμένη 17χρονη.

«Αχ ελληνική διασπορά» αναφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πηγαίνοντας στο ραντεβού του.

(*Το παρόν κείμενο είναι χιουμοριστικού και όχι ενημερωτικού χαρακτήρα).