Οι επιβάτες που διέρχονται από το διεθνές αεροδρόμιο Hamad στην πρωτεύουσα του Κατάρ μπορούν να επιλέξουν να φύγουν από το αεροδρόμιο και να συμμετάσχουν σε μια δωρεάν περιήγηση σε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως το Souq Waqif και το Golden Masjid. Αλλά άλλοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν κράτηση δωματίου στο Oryx, ένα ξενοδοχείο που ανήκει στην Qatar Airlines σε βολική τοποθεσία κοντά στις πύλες C, D και E.

Ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα εντυπωσιακό αεροδρόμιο που κατατάσσεται τακτικά στην κορυφή της ετήσιας λίστας Skytrax με τα καλύτερα στον κόσμο, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία διέλευσης του πλανήτη!

Για να κάνουν check-in, οι επιβάτες θα πρέπει να επιδείξουν το διαβατήριό τους και την κάρτα επιβίβασής τους. Η Ντόχα είναι ένα «ήσυχο αεροδρόμιο», που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προφορικές ανακοινώσεις σχετικά με τις πύλες επιβίβασης και οι επιβάτες αναμένεται να χρησιμοποιούν οθόνες ή εφαρμογές τηλεφώνου για να καταλάβουν πού να πάνε.

Το προσωπικό της ρεσεψιόν στο ξενοδοχείο είναι αποτελεσματικό και εξυπηρετικό. Καθώς εκεί μένουν μόνο επιβάτες transit, η ρεσεψιόν θα διπλασιάσει και θα ελέγχει τα δρομολόγια των επιβατών και θα προσφέρει μια κλήση αφύπνισης για να βεβαιωθεί ότι είναι ξύπνιοι εγκαίρως για να πραγματοποιήσουν την επόμενη πτήση τους.

«Το διεθνές αεροδρόμιο Hamad λειτουργεί ως 24ωρη εγκατάσταση, επτά ημέρες την εβδομάδα και επομένως όλα τα διαφορετικά σημεία επαφής επιβατών ακολουθούν το ίδιο χρονοδιάγραμμα», λέει ο Badr Mohammed Al Meer, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής για το αεροδρόμιο.

Γιατί να το επιλέξετε

Το Oryx είναι το μόνο ξενοδοχείο εντός του ίδιου του αεροδρομίου, καθιστώντας το μια λογική επιλογή για όσους έχουν μικρότερες διακοπές (βάσει νόμου, οι διαμονές στο αεροδρόμιο πρέπει να είναι λιγότερο από 24 ώρες). Και υπάρχουν επίσης τρόποι να γνωρίσετε το ξενοδοχείο χωρίς να κάνετε κράτηση δωματίου.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο «κέντρο ζωτικότητας» του Oryx. Αυτός ο χώρος ευεξίας, ένας όροφος πάνω από τα δωμάτια, διαθέτει γήπεδο σκουός, προσομοιωτή γκολφ, πισίνες σπα και υδροθεραπείας και υδρομασάζ, καθώς και πισίνα. Η στενή πισίνα μήκους 25 μέτρων (82 πόδια) σε μαγνητίζει από τον τρόπο τον οποίο έχει σχεδιαστεί.

Σε αντίθεση με το ξενοδοχείο, το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, το κέντρο ζωτικότητας κλείνει από τις 2 έως τις 6 π.μ. Η πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου!

oryxairporthotel

Πώς είναι τα δωμάτια

Υπάρχουν 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο, όλα απλωμένα σε έναν όροφο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά μέσο όρο 40 εκατομμύρια άνθρωποι περνούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad ετησίως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για δωμάτια στο Oryx.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα η κράτηση εκ των προτέρων. Τα άτομα των οποίων τα σχέδια έχουν αλλάξει ή αντιμετωπίζουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής μπορούν να έρθουν στο χώρο της ρεσεψιόν και να σταθούν σε μια μεγάλη ουρά για να προσπαθήσουν να πάρουν δωμάτιο, αλλά όσοι έχουν κάνει προκράτηση μπορούν να προχωρήσουν και να κάνουν check-in με ευκολία.

Τα ίδια τα δωμάτια στο Oryx είναι φωτεινά και ευάερα. Οι τοίχοι είναι απλοί και με κρεμ αποχρώσεις και πινελιές κόκκινου ή χρυσού, ενώ τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες είναι τραγανά, καθαρά λευκά. Συνολικά, το σχέδιο σχεδίασης δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας.

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι δωματίων – superior (με ένα king-size κρεβάτι), deluxe (ένα king-size κρεβάτι και ένα διπλό), οικογενειακό (τρία κρεβάτια) και executive σουίτες (ένα king-size κρεβάτι, αλλά περισσότερος όροφος), καθώς και ένα κομψό. προεδρική σουίτα με ιδιωτικό lounge.

Στο αεροδρόμιο της Ντόχα βλέπεις την απογείωση από θέση πολυτελείας!