Θα μπορούσε να είναι και σκηνικό Inception. Ή μια από τις περιπτώσεις που η ζωή μιμείται την τέχνη. Κλέφτης κλέβει κλέφτη. Θα μπορούσε να είναι και Κύπριος. Οκ, κακό αστείο, πάμε παρακάτω. Η σειρά Lupin του Netflix βασίζεται στην ιστορία του διαβόητου κλέφτη Arsene Lupin, fictional ήρωα που πρωταγωνίστησε σε 17 μυθιστορήματα και 39 νουβέλες του Maurice LeBlanc, Γάλλου συγγραφέα στις αρχές του αιώνα.

Κι αφού στις δύο σεζόν της η σειρά έχει κάνει ένα εγκώμιο προς τον Lupin, κάποιοι, πιθανότατα φανατικοί τηλεθεατές, αποφάσισαν ότι θα ήταν το μεγαλύτερο κόλπο στην ιστορία της κλοπής, να καταφέρουν χτύπημα στην παραγωγή της σειράς. Να κλέψουν τον Lupin, τον πιο ικανό κλέφτη.

Έτσι, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, στα τέλη Φεβρουαρίου εισέβαλλαν στο στούντιο της σειράς στο Παρίσι μια ομάδα ανθρώπων ηλικίας 13-21 ετών, οι οποίοι έκαναν το ριφιφί. Ούτε μήνα μετά, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη κάποιων υπόπτων, 7 συγκεκριμένα, με τους 3 να είναι υπό κράτηση και τους άλλους 4, που είναι ανήλικοι, υπό δικαστική επιτήρηση.

Το Variety αναφέρει ότι περίπου 20 κλέφτες μπήκαν στο σετ και πήραν εξοπλισμό αξίας 330.000 δολαρίων και όταν βγήκαν, έριξαν πυροτεχνήματα στους δρόμους για να μπορέσουν να εξαφανιστούν. Το αξιοπερίεργο είναι πως τη στιγμή της διάρρηξης, μέσα στο στούντιο ήταν μέλη της παραγωγής και ο πρωταγωνιστής Omar Sy, που υποδύεται τον Lupin. Ευτυχώς, δεν έπαθαν τίποτα. Εκείνη τη στιγμή είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα της 3ης σεζόν, τα οποία σταμάτησαν για 4 ημέρες και άρχισαν πάλι στις 28 του Φεβρουαρίου.

Η σχετικά εύκολη σύλληψη τόσων μελών της συμμορίας, καταδεικνύει πως δεν πρόκειται για σεσημασμένους δράστες, αλλά για ομάδα νεαρών που πρέπει να έκαναν την πρώτη τους κλοπή, εμπνευσμένοι από το Lupin. Ειδάλλως, δε μπορεί να εξηγηθεί ότι συμμετείχαν 20 άτομα, αφού πρόκειται για αριθμό μεγάλο που σίγουρα θα αφήσει ίχνη και είναι πιο εύκολο να συλληφθεί ένας που θα δώσει και τους υπόλοιπους.

Η διάρρηξη στο στούντιο του Lupin δεν ήταν η μόνη που είχε να διαχειριστεί το Netflix. Μια ημέρα νωρίτερα, στη Βόρεια Αγγλία, κλέφτες μπήκαν στο στούντιο της σειράς The Crown και πήραν σκηνικά αξίας 200.000 δολαρίων, που μεταφράζονται σε 350 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ένα αντίγραφο αυγού Φαμπερζέ και ασημένια κηροπήγια.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Οι σειρές που επιστρέφουν (επιτέλους) στο Netflix την άνοιξη

Adam Project: Χάσιμο χρόνου ή ένα ευχάριστο βράδυ με τη νέα ταινία του Netflix;

Netflix: Η νέα χρέωση που βάζει στους συνδρομητές – Ποια «κακή συνήθεια» θέλει να σταματήσει