Η καλή η σειρά είναι σπουδαίο πράγμα. Σε κάνει να νιώθεις γεμάτος με τον τρόπο που μόνο η απόλαυση γεννά. Ευχαριστούμε συνεπώς τα μέγιστα το Disney+ που έχει φροντίσει να έχει διαθέσιμες για μας 4 φανταστικές σειρές. Πολύ πάνω του μέσου όρου.

What we do in the shadows.The Old Man. Atlanta. The Patient. Θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου έστω και 1 από αυτές τις 4 σειρές να δεις. Κωμωδία, θρίλερ, δράμα, σάτιρα, από όλα τα καλά έχει ο μπαξές του Disney+! Πάτα το play και δεν θα το μετανιώσεις κατ’ ελάχιστο…

4 φανταστικές σειρές στο Disney+

What we do in the shadows

Mockumentary με βρικόλακες; Ω, ναι και γιατί όχι; Αυτή η σειρά δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο! Και είναι από τις πλέον αστείες που έχουν βγει ποτέ – λέμε εμείς δυνατά και με πάθος, αν και κατανοούμε πως το χιούμορ της δεν είναι για όλους.

Οι 3… καθαρόαιμοι βρικόλακες, ο Νάντορ ο αδίστακτος (με τον υποτακτικό του τον Γκιγέρμο), ο Λάζλο και η Νάντια (την οποία υποδύεται η κυπριακής καταγωγής Νατάσια Δημητρίου). Ο ενεργειακός βρικόλακας (τι ιδιοφυής σύλληψη!) Κόλιν Ρόμπινσον. Άπαντες είναι ένας και ένας, φιγούρες που δεν χορταίνεις να βλέπεις.

Το χιούμορ είναι θανατηφόρο – το σηκώνει η περίσταση. Οι ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη. Αν αφεθείς στα χέρια του What we do in the Shadows θα λατρέψεις κάθε στιγμή. Το 8,6 στο Imdb είναι πειστήριο του «φιλαράκι, αυτό δεν πρέπει να το χάσεις». Γνήσια και εκλεκτή απόλαυση. Από τους τίτλους αρχής. You ‘re dead, you ‘re dead, and out of this world…

Disney+

The Old Man

Αδυναμίες είναι αυτές και ο Τζεφ Μπρίτζες είναι πάρα πολλών εκεί έξω – δικαίως. Το The Old Man είναι ακόμα μία εξαιρετική στάση στην καριέρα του πάλαι ποτέ Big Lebowski.

Ένα κατασκοπικό θρίλερ, με κεντρικό ήρωα έναν κυνικό πρώην πράκτορα της CIA. Μια σειρά που δεν φοβάται να επενδύσει στο συναίσθημα. Να σε μπερδέψει, να σε προβληματίσει, να σε κάνει να αμφιβάλλεις. Πάνω από όλα, να συμμετάσχεις. Γιατί «μπαίνεις» στην ιστορία, δεν γίνεται αλλιώς, σε παρασέρνει.

Την εποχή των γυρισμάτων ο Μπρίτζες αρρώστησε με καρκίνο και χρειάστηκε να διακόψουν τα γυρίσματα για να κάνει τη θεραπεία. Όταν με το καλό επέστρεψε, τον βρήκε ο κορονοϊός και τον ζόρισε πάρα πολύ.

Παρόλες τις περιπέτειες υγείας, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιός των καιρών μας κατάφερε ξανά να παραδώσει ένα χαρακτήρα που σου μένει στο μυαλό και σε ακολουθεί καιρό. Πλαισιωμένος από ένα φοβερό καστ, οφείλουμε να προσθέσουμε.

Disney+

Atlanta

Το λαμπερό μυαλό του σούπερ ταλαντούχου Ντόναλντ Γκλόβερ μας χάρισε μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών. Ακόμα ένα 8,6 στο Imdb, το Disney+ συνεχίζει να μας καλομαθαίνει.

Η εξέλιξη της σειράς μέσα στις 4 σεζόν που έχουν βγει είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πολυεπίπεδη, τόσο μα τόσο ιδιαίτερη. Η ραπ παραμένει ο κεντρικός αφηγηματικός άξονας και το soundtrack μιας αποδόμησης των κλισέ, η «μαύρη κωμωδία» με όλους τους πιθανούς ορισμούς της.

Κοινωνικός σχολιασμός, οξυδέρκεια, χιούμορ, κυνισμό και ειρωνεία, το Atlanta είναι κάτι εντελώς φρέσκο, κάτι που δεν σου θυμίζει τίποτα άλλο που έχεις δει.

Disney+

The Patient

Στιβ Καρέλ σημαίνει γέλιο. Βασικά έτσι νομίζαμε. Μέχρι που ήρθε το The Patient. Και είδαμε μία άλλη πτυχή του χαρισματικού ηθοποιού. Που ναι μας αιφνιδίασε, αλλά περισσότερο από όλα μας άρεσε. Να λοιπόν που ο «Μάικλ Σκοτ» του The Office είναι εξαιρετικός και σε δραματικούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, υποδύεται έναν ψυχοθεραπευτή που φυλακίζεται από έναν ασθενή του, που δηλώνει κατά συρροή δολοφόνος. Θρίλερ; Ναι. Αλλά και όχι. Υπάρχει και πολύς κοινωνικός σχολιασμός στη σειρά, πολύ εσωτερική ανάλυση. Γενικώς αν ξεκινήσεις να βλέπεις το The Patient δεν θα μπορείς να σταματήσεις. Δέκα επεισόδια είναι μικρής χρονικής διάρκειας τα περισσότερα, μια σεζόν, ένα ΣΚ υπόθεση είναι!

Disney+