Δεν έχουμε κρύψει την αγάπη μας στο Disney+ στο Intronews – και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Έχουμε κάνει αφιέρωμα στα best of του (σκέτο), στις all-time classic «ομορφιές» του, στα Marvel του, στα θρίλερ του και στις σειρές του.

Νέο κεφάλαιο; Action movies, ταινίες δράσης ελληνιστί. Ποιες είναι τουτέστιν οι καλύτερες ταινίες δράσης του Disney+ όπως μας προσφέρονται μέσα από τον μακροσκελή κατάλογο της πλατφόρμας; Έχουμε τις απαντήσεις.

Με την εξής απαραίτητη σημείωση: Προσπαθήσαμε να πιάσουμε διάφορα είδη. Και να ‘μαστε εντός του αιώνα χρονικά, κάτι που σημαίνει πως δεν θα βρείτε στην παρακάτω λίστα θρυλικές παλαιότερες ταινίες δράσης όπως το Die Hard, που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση, εσείς πατήστε το play στο Disney+ και ετοιμαστείτε για μια έκρηξη αδρεναλίνης!

Οι 5 καλύτερες ταινίες δράσης του Disney+

Φύλακες του Γαλαξία Vol 1

Έχουμε μάθει να το θεωρούμε δεδομένο, αλλά το 2014 δεν ήταν απλή απόφαση αυτή που πήρε η Marvel. Ρίσκαρε. Και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αντισυμβατικοί ήρωες, ανάλαφρο, πανέξυπνο και αστείο σενάριο, δυνατή πλοκή και φαντασμαγορική περιπέτεια.

Οι «Φύλακες του Γαλαξία» έσκασαν με ορμή στα κινηματογραφικά πράγματα, κερδίζοντας καρδιές και εντυπώσεις. Τα επόμενα 2 Volume που ακολούθησαν κράτησαν ψηλά τον πήχη, αλλά σαν την 1η φορά δεν έχει!

Disney+

Οι Πειρατές της Καραϊβικής – Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το franchise που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο σινεμά. Ειδικά ο Τζόνι Ντεπ ως Τζακ Σπάροου, μιλάμε για έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους ever.

Πέντε συνολικά φιλμ μας κράτησαν παρέα οι Πειρατές, σας συνιστούμε να τα δείτε ξανά όλα μαζί κάποια στιγμή μαζί, σαν σειρά. Θα βγάλει πολύ περισσότερο νόημα, θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν είχατε εντοπίσει. Και το κυριότερο: Θα περάσετε υπέροχα. Η γοητεία του κλασικού. Αρχής γενομένης από την «Κατάρα του μαύρου μαργαριταριού». Έτσι μυηθήκαμε, έτσι γίναμε πιστοί…

Disney+

Εκδικητές: Η τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame)

Είναι μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών; Στο είδος της ναι, με το παραπάνω. Καλύπτει όλα τα «τικ». Ο επίλογος των Εκδικητών τα έχει όλα στις σωστές δόσεις.

Μελαγχολικό όσο και επικό, αυτό το παραμύθι ολοκληρώνεται με μεγαλειώδη τρόπο. Τρεις ώρες που αναρωτιέσαι πότε πέρασαν. Σε όλη την σινέ-πορεία των Avengers υπήρξαν αναπόφευκτα και κακές στιγμές. Αλλά αυτό το φινάλε κατάφερε να σβήσει τις όποιες πρότερες ανορθογραφίες.

Disney+

Avatar

Είναι μια ασύγκριτη εμπειρία το να βλέπεις το Avatar. Από όπου κι αν το προσεγγίσεις. Συναρπαστική, ο ορισμός. Ένα τεχνολογικό θαύμα για την εποχή που ακόμη και σήμερα διατηρεί τη φρεσκάδα του. Και «Τιτανικός» και αυτό, ο Τζέιμς Κάμερον κερδίζει την κινηματογραφική αθανασία εις διπλούν.

To 2o μέρος που ακολούθησε 13 χρόνια αργότερα, το 2022, δεν ήταν το ίδιο δυνατό ως feeling, είχαμε δει μάλλον πολλά και διαφορετικά (πράγματα) στον καιρό που μεσολάβησε. Αλλά το αυθεντικό Avatar παραμένει σημείο αναφοράς, must.

Disney+

The Martian (H Διάσωση)

Η πρώτη ύλη ήταν εκλεκτή. Όποιος είχε διαβάσει το βιβλίο («Άνθρωπος στον Άρη» του Άντι Γουέιρ), ήξερε. Υπήρχε «χρυσάφι» εδώ. Έπεσε στα χέρια των ανθρώπων που έπρεπε και βγήκε μια ταινία που όλα ήταν στο «όπως πρέπει» για την περίσταση.

Ο Ματ Ντέιμον κρατάει με μαεστρία τα ηνία του πρωταγωνιστικού ρόλου σε αυτήν την περιπέτεια επιβίωσης στο διάστημα, έτσι όπως τον έχουν (ξε)χάσει τον καημένο στον Άρη. Δράση, χιούμορ, αγωνία, τίποτα δεν λείπει, τίποτα δεν περισσεύει σε αυτό το φιλμ που μπορούμε επίσης να απολαύσουμε στο Disney+.

Disney+