Για τη Νέα Υόρκη λένε πως είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, για την Αθήνα εμείς θα πούμε πως είναι η πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ. Κι αυτό γιατί συνεχώς, σε κάθε γωνιά του κέντρου της, σκάνε μύτη νέα μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, που έχουν μετατρέψει πλέον την εστίαση στην πρωτεύουσα μια πραγματική εμπειρία. Όσο ο καιρός μάς επιτρέπει ακόμα να κάνουμε τις περατζάδες στους δρόμους της, τόσο πιο εύκολα εντοπίζουμε τα new entries της.

Ένα φρέσκο εστιατόριο, γουστόζικο μπαρ, ένα all-day cafe bar που έχει γίνει ήδη στέκι, ένα στριτφουντάδικο από αυτά που πάντα θα έχουμε στην καρδιά μας, είναι μόνο μερικά από αυτά που ανακαλύψαμε στην Αθήνα. Όλα τους με άψογο design και υπέροχη ατμόσφαιρα, που φέρνουν έναν ανανεωμένο αέρα στο κέντρο της πόλης.

Στέπα

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η Ασκληπιού είναι πλήρως ανανεωμένη και αυτό φαίνεται από τον κόσμο που σταθερά διασκεδάζει εκεί. Σε αυτό συνέβαλε ακόμα περισσότερο και η πρόσφατη προσθήκη στην Ασκληπιού 61, που ακούει στο όνομα Στέπα. Γρήγορα έγινε στέκι στα Εξάρχεια. Από νωρίς το πρωί, η Στέπα σερβίρει καφέ και πρωινό, όπως πρωινά αυγά και σάντουιτς, ενώ από τις 2 το μεσημέρι και έπειτα, τη θέση τους παίρνουν πιάτα όπως κεφτεδάκια σχάρας μαζί με πίτες ή μπουκιές μελιτζάνας με τσιπς γλυκοπατάτας και σάλτσα τσιμιτσούρι, και ψηλά ποτήρια με γνώριμα ποτά ή κοκτέιλς. 

Στέπα, Ασκληπιού 61
Instagram: stepa_athens

Ortsag

Είναι γεγονός πως η Αθήνα αγαπάει το street food. Γι’αυτό και το άρτι αφιχθέν Ortsag, στο Μεταξουργειο, έχει κεντρίσει την περιέργεια, κυρίως γιατί στο μενού του θα βρεις και sustainable προτάσεις, δηλαδή προτάσεις για πιάτα που θα δημιουργούνται από την πρώτη ύλη που θα περισσεύει από το κυρίως μενού. Βέβαια, επειδή εδώ το burger είναι ο κυρίαρχος παίχτης, μη παραλείψεις να δοκιμάσεις το chicken burger με φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλου, παναρισμένο με corn flakes ή το double smashed burger με μαγιονέζα τηγανιτού αυγού, καραμελωμένο κρεμμύδι, μπέικον, τσένταρ και iceberg. Γενικά, μην παραλείψεις να περάσεις μία βόλτα από το Ortsag.

Ortsag, Κεραμεικού 93-95
Instagram: ortsag_athens

Bless me father

Είμαστε σίγουροι πως θα έχετε δει στα instagram stories σας, φωτογραφίες από τους φίλους σας που ανεβάζουν τη neon ταμπέλα Bless me father, του νέου μπαρ που… ευλογεί στην ιστορική πλατεία Καρύτση. Μια πλατεία που ευτυχώς ζωντάνεψε ξανά. Πρόκειται για ένα ολοήμερο σποτ που όμως δίνει έμφαση στο μπαρ του και λογικό, μιας και η αρχιτεκτονική του θυμίζει λίγο από μπαρ Νέας Υόρκης. Η λειτουργία του ξεκινά από το πρωί σερβίροντας speciality καφέ και brunch και συνεχίζει με προτάσεις με ενημερωμένη κάβα για ένα ποιοτικό βράδυ.

Bless me father, Πλ. Καρύτση 2
Intagram: blessmefather_athens

Ex Machina

Η ανοιχτή κουζίνα του Ex Machina έχει έδω και έναν μήνα τεθεί σε λειτουργία, σερβίροντας υψηλής ποιότητας φαγητό. Εδώ υπάρχει ένα τέλειο πάντρεμα στις γευστικές κουλτούρες της Ελλάδας και της Αιγύπτου, καθώς και ασιατικές επιρροές. Πιάτα με πλούσια αρώματα που θα ταξιδέψουν τον ουρανίσκο σου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατάλογος χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες, με προτάσεις που θα δυσκολέψουν την επιλογή σου.

Ex Machina, Εμπεδοκλέους 34
Instagram: exmachina.athens