OK, ναι, τις «ακούμε» τις ενστάσεις για εμπορευματοποίηση, για «δήθεν», ακόμα και για… ξενόφερτο Άγιο. Όμως, ας μην είμαστε (πάντα) γκρινιάρηδες. Ας το δούμε και σαν ευκαιρία. Έστω σαν αφορμή – αρκεί. Άγιος Βαλεντίνος έρχεται και μια βόλτα με τον καλό μας ή την καλή μας κάπου… καλά, δεν είναι δα κακή ιδέα.

Να κάνουμε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, να ξεφύγουμε για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ψάξαμε και βρήκαμε για σένα (ή πιο σωστά, για σας) 6 εστιατόρια εν Αθήναις που ξυπνάνε το ρομαντισμό και στους πιο «σκληρούς». Γιατί τα έχουν όλα: Ατμόσφαιρα, διακόσμηση, στιλ και βεβαίως, νοστιμιά. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι…

Άγιος Βαλεντίνος 6 εστιατόρια για ρομαντικό δείπνο

Άγιος Βαλεντίνος: Σε αυτά τα εστιατόρια θα το ζήσεις υπέροχα

Matsuhisa

Κομψότητα και πολυτέλεια στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Χωρίς όμως τίποτα το περιττό. Μέσα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, σε ένα μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα βρίσκουμε το κατά πολλούς κορυφαίο ιαπωνικό εστιατόριο στην Ελλάδα.

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι απλώς και μόνο μια αφορμή για να κάνετε δώρο στη σχέση σας μια γαστρονομική εμπειρία που ξεπερνάει κατά πολύ οτιδήποτε τυχόν έχει γευτεί προηγουμένως. Με την υπογραφή του φημισμένου σεφ Nobu Matsuhisa.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Spiros & Vasilis

Τα γαλλικά είναι η γλώσσα του έρωτα, κάνουν… ρίμα με το «Άγιος Βαλεντίνος»! Τι καλύτερο λοιπόν για τη μέρα από ένα ρεστοράν που εξειδικεύεται στην κουζίνα της συγκεκριμένης χώρας.

Με φημισμένα πιάτα, όπως η Εntrecôte Café de Paris, το σπιτικό Pate Foie Gras, τα Μπουτάκια Βατράχων καθώς και τα Σαλιγκάρια Βουργουνδίας

Το Spiros & Vasilis μετράει πάνω από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ίδιο χώρο, πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής, γνωρίζοντας όσο λίγοι τα μυστικά της γνήσιας γαλλικής κουζίνας, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Λάχητος 5, Κολωνάκι

Aleria

Ο φετινός Άγιος Βαλεντίνος θα ‘ναι σίγουρα ξεχωριστός για σένα και το ταίρι σου αν επιλέξεις το εν λόγω εστιατόριο.

Είναι μια ολιστική εμπειρία. Από τον πολύ όμορφο χώρο ως τα πεντανόστιμα πιάτα, τίποτα δεν περισσεύει, όλα είναι όπως πρέπει. Νιώθεις σαν το σπίτι σου, νιώθεις τη ζεστασιά, απολαμβάνοντας παράλληλα την πολυτέλεια του fine dining

Ο εξαιρετικός σεφ Γκίκας Ξενάκης έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό menu, που ενθουσιάζει σε κάθε μπουκιά.

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο

Άγιος Βαλεντίνος

Black Duck

Από τα πιο στιλάτα μαγαζιά του κέντρου, ο… καλός ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται δεόντως εδώ.

Στον υπέροχο χώρο του κήπου του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, εκεί όπου κάποτε έζησαν ο Όθωνας και η Αμαλία, θα νιώσετε, με το ταίρι σας, σαν… βασιλιάδες. Απολαμβάνοντας μία fine dining εμπειρία, δια χειρός του σεφ Σπύρου Ζάννου.

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα

Άγιος Βαλεντίνος

Duende

Όταν σου λένε ότι κάπου σε περιμένει η καλύτερη μακαρονάδα με κιμά της ζωής σου, θα πας είτε είναι Άγιος Βαλεντίνος είτε Blue Monday! Το Duende έτσι ακριβώς συστήνεται σε όσους δεν ξέρουν και αποτελεί, όντως, αποκάλυψη.

Ένα σνακ-μπαρ που σου συμπεριφέρεται με class, που δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα και στα στάνταρ του. Μια μοναδική μίξη εστιατορίου-ποτάδικου με φανατικούς φίλους. Υπό το φως των κεριών συμβαίνουν πράγματα ωραία, πράγματα τρανά.

Τζιραίων 2, Αθήνα

Άγιος Βαλεντίνος

St’Astra

Φύγαμε για ένα ταξίδι… St’ Astra; Επιβάλλεται, λέμε εμείς. Για τη μοναδική θέα από τον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blue Athens, για μια πολύ δημιουργική κουζίνα.

Απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, σε ένα χώρο που ξεχωρίζει για τη μίνιμαλ αισθητική του, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η αφορμή για να (το) ζήσεις διαφορετικά.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα