Το κοιτάς και σε πιάνει ένας κάποιος προβληματισμός. Δεν είναι μόνο πως το top 5 μοιάζει σχεδόν σαν φωτογραφία με αυτό της περασμένης εβδομάδας. Είναι, κυρίως, πως οι 4 από τις 5 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή είναι στην ουσία… μία.

Το σύμπαν του «Εγώ, ο Απαισιότατος» (Despicable Me) κυριαρχεί απόλυτα. Οι 3 ταινίες του animation συν το 1 από τα 2 Minions που έχει βγει – βάζουμε ως και στοίχημα πως θα ήταν και το έτερο στην 5άδα αν το είχε προσθέσει και αυτό το Netflix στη λίστα του.

Τι σπάει τη μονοτονία; Κάτι εντελώς καινούριο, μόλις κυκλοφόρησε που λένε. Θέλετε λεπτομέρειες; Ακολουθούν ευθύς αμέσως…

Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτή τη στιγμή

#1 Players

Ρομαντική κομεντί που έσκασε στην πλατφόρμα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου – ε, ναι, το timing ήταν μελετημένο. Έχει γνωστές… Netflix φάτσες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ήτοι τον Lucifer κατά κόσμον Τομ Έλις και την Τζίνα Ροντρίγκεζ του Jane the Virgin.

Σου λέμε και την υπόθεση, για να έχεις μια πιο ξεκάθαρη ιδέα: Μία Νεοϋορκέζα αθλητικογράφος κάνει μόνο one-night stands. Όλα όμως αλλάζουν όταν γνωρίζει κάποιον (σπέσιαλ) που θα την κάνει να αμφιταλαντευτεί ανάμεσα στο να συνεχίσει ως συνήθως ή να αφεθεί στον έρωτα…

#2 Despicable Me 3

Η πιο αδύναμη προσπάθεια του δημοφιλούς franchise; Ναι. Δεν λέμε πως είναι κακό. Απλά πως δεν στέκεται στο ίδιο ύψος με τις 2 προηγούμενες ταινίες. Κάπως σαν να άρχισε ένας κορεσμός. Θα το ευχαριστηθείς ξανά, ναι, αλλά όχι όπως παλιά.

Ελπίζουμε το part 4, που το περιμένουμε το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες, να ανατρέψει την κάπως καθοδική πορεία.

Netflix

#3 Minions

Με τέτοιο σουξέ και τόσο ξεχωριστό προφίλ, ήταν αδύνατο τα Minions να μην κάνουν και… σόλο καριέρα. Ξέρεις ακριβώς τι θα δεις. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο απολαυστικό ως εμπειρία.

#4 Despicable Me 2

Η 2η ταινία του «Απαισιότατου» κρατάει το ρυθμό της 1ης και βλέπεται επίσης με μεγάλη ευχαρίστηση, από μικρούς και μεγάλους. Έχει αρκετές αστείες στιγμές και σατιρίζει με πολύ ωραίο και εύστοχο τρόπο τις κατασκοπικές ταινιες.

Netflix

#5 Despicable Me

Έτσι μυηθήκαμε στον τόσο ιδιαίτερο κόσμο του Γκρου και έτσι το(ν) αγαπήσαμε. Ένα animation που έγραψε ιστορία και έγινε ήδη κλασικό. Περνάς καλά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, το βλέπεις με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη.