Αν αναζητάς το διαφορετικό, το φρέσκο, τότε το τρέχον top 5 ταινιών του Netflix θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. Δεν έχει καμία σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αλλαγμένο στο 100%.

Τώρα αυτή η αλλαγή ήταν για καλό; ‘Η πατάμε κλικ και κάνουμε… μούρες ταινίες που δεν το αξίζουν; Διάβασε παρακάτω και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Ή σχεδόν.

Netflix: Αυτές τις ταινίες βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

#1 Code 8 Part II

Δράση, κυνηγητό, ταχύτητα και ένταση, όσοι αγαπούν τα action, το ξέρουν, έχουν την ταινία τους. Και είναι πολλοί αυτοί, δεδομένου ότι με το που ανέβηκε στο Netflix το 2ο μέρος του Code 8, σκαρφάλωσε απευθείας στην κορυφή – κάνει βέβαια και ο αλγόριθμος τη δουλίτσα του.

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά νέα. Η ταινία δεν καταφέρνει να συνεχίσει από το συμπαθές point που το είχε αφήσει στο Part 1. Δεν είναι καθόλου πρωτότυπη, κάνει «κοιλιές» και καταλήγει να χάνει εντελώς τον προσανατολισμό της.

Ακόμα κι αν είσαι επιεικής ως άνθρωπος, θα νιώσεις κάποια στιγμή προσβεβλημένος από αυτό που σου δείχνουν, υπάρχουν και όρια…

#2 Mea Culpa

Είναι ειλικρινής προσπάθεια, οφείλουμε να της το δώσουμε. Καθότι, όπως μάθαμε στα λατινικά (ΟΚ, τις 2-3 φράσεις που ξέρουμε από λατινικά) το Mea Culpa σημαίνει «Δικό μου λάθος». Παραδέχονται δηλαδή από τον τίτλο και μόνο πως μας παρέδωσαν κάτι που δεν έπρεπε!

ΟΚ, το ρίξαμε λίγο στο «αούα», αλλά το νόημα βγαίνει: Είναι μια κακή ταινία, πολύ κακή. Κέλι Ρόουλαντ και Τρεβάντε Ρόουντς τα κάνουν μαντάρα ενώ προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι σαν το Βασικό Ένστικτο του 2024.

Μερικές φορές θα πιάσεις τον εαυτό σου να γελάει. Όχι όμως πως ήταν αυτή η πρόθεση του σκηνοθέτη…

#3 Father Stu (Στροφή στην Ελπίδα)

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ λειτουργεί σαν μαγνήτης σε αυτό το φιλμ που βγήκε το 2022 και πλέον είναι διαθέσιμο μέσω του Netflix.

Του ταιριάζει υφολογικά το story, αυτή η μετάβαση από μποξέρ σε ιερέα που κάνει – έχει τους λόγους του. Πήρε και 13 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου, τα πάντα για την τέχνη.

Άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία του; Τείνουμε προς το όχι. Η ταινία έχει φτιαχτεί εμφανώς για να συγκινήσει, ρέπει προς το μελό. Αλλά το αδύναμο σενάριο και τα κενά στο ρυθμό δεν σε αφήνουν ποτέ πραγματικά να το βιώσεις. Κρίμα. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, είχε potential.

#4 Through my Window 3 Looking at You

Ισπανικό αισθηματικό teen movie που κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2022, έχει και μια συνέχεια για το πώς τσουλάει η σχέση της Ρακέλ με τον Αρές.

Το part 3 μόλις προσγειώθηκε στο Netflix και μπήκε αμέσως στην 5άδα. Γιατί; Έλα μου ντε. Αν για κάποιο λόγο είδες τα 2 προηγούμενα, δες κι αυτό. Έτσι κι αλλιώς, ό,τι ζημιά ήταν να πάθεις από αυτό την έπαθες…

#5 Code 8

Έχει μια «εσάνς» από X-Men, ξεκάθαρα και ανερυθρίαστα: Το 4% του ανθρώπινου πληθυσμού γεννιέται με υπερφυσικές ικανότητες. Ωστόσο, αντί για καλό το ρίχνουν στο… κακό. Δεν φταίνε αποκλειστικά αυτοί βέβαια, η κοινωνία τους βάζει στο περιθώριο κι όπως η φυσική μας έχει διδάξει, κάθε δράση φέρνει αντίδραση.

Παρότι μυρίζει «κλισέ», δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχει τις ανατροπές της η ταινία, έχει τα στοιχεία που θα σε αιφνιδιάσουν, για το είδος της είναι κάτι παραπάνω από τίμια. Βλέπεται ευχάριστα και είναι αυτό που χρειάζεσαι για να σβήσεις την κούραση της ημέρας χωρίς νέες έγνοιες. Μπήκε 5άδα στο Netflix προφανώς από όσους θέλουν να τα πάνε με τη σειρά τα Code 8, αλλά και όσους ήθελαν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους.