Εξακολουθεί να γοητεύει το όνομα Κένεντι τους Αμερικανούς; Θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα, καθώς ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένος να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2024. Ο 69χρονος γιος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι και ανηψιός του πρώην προέδρου Τζον Φ.Κένεντι κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ, προκειμένου να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του.

Σε ανάρτηση που έκανε ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά αν θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Κάλεσε όσους πολίτες τον υποστηρίζουν να επισκεφθούν τον ιστότοπό του και να δηλώσουν εθελοντές στην εκστρατεία του, καθώς και να τον ενισχύσουν οικονομικά. Από αυτές τις κινήσεις θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Ξεκαθάρισε ότι θα θέσει υποψηφιότητα μόνο αν τα νούμερα που θα συγκεντρώσει του δίνουν ελπίδες να βγει νικητής της κούρσας.

Έκανε, πάντως, και κάποιες πολιτικές δηλώσεις. «Αν είμαι υποψήφιος, η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να τερματίσω τη διεφθαρμένη συγχώνευση μεταξύ του κράτους και της εταιρικής εξουσίας που κατέστρεψε την οικονομία μας, γκρέμισε τη μεσαία τάξη, μόλυνε τα τοπία και τα νερά μας, δηλητηρίασε τα παιδιά μας και μας έκλεψε τις αξίες και τις ελευθερίες μας. Μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία της Αμερικής».

Οργάνωση κατά των εμβολίων

Είναι σαφείς, αν και έμμεσες, οι αναφορές σ’ αυτά που τον έκαναν γνωστό πριν καταθέσει την υποψηφιότητά του. Ο Κένεντι ηγείται της Children’s Defense Fund, μιας οργάνωσης κατά των εμβολίων που συχνά προωθεί ακραίες θεωρίες σχετικά με την ασφάλειά τους και έχει δεχθεί έντονη κριτική για την παραπληροφόρησή της. Η οργάνωση διπλασίασε τα κέρδη της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όταν πολλοί άνθρωποι δίσταζαν σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο Κένεντι αντιμετώπισε επιπτώσεις από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την προώθηση των θεωριών συνωμοσίας για την Covid-19 και τα εμβόλια. Το Instagram αφαίρεσε τον λογαριασμό του το 2021 γι’ αυτό το λόγο. Επίσης το Facebook απέσυρε επίσης τη σελίδα του Children’s Defense τον Αύγουστο του 2022 για επανειλημμένη παραβίαση των πολιτικών της πλατφόρμας που αφορούσαν στην Covid-19 και τις πολιτικές των εμβολίων.