Ενόψει της συνόδου των G7 στην Ιαπωνία, η οποία ξεκινά την Παρασκευή, οι ηγέτες των χωρών που θα παραβρεθούν, πρόκειται να δοκιμάσουν ένα υπερπολυτελές μενού, πολλών πιάτων με τοπικά προϊόντα. Πρόκειται δε για γεύματα που σχεδιάζονταν μήνες τώρα.

Το okonomiyaki, είναι πιάτο που σχετίζεται με τη Χιροσίμα και την καταστροφή που προκλήθηκε από τον ατομικό βομβαρδισμό του Αυγούστου 1945. Περιλαμβάνει στρείδια και μια σειρά από τοπικές λιχουδιές.

Οι παραγωγοί στην περιοχή της Χιροσίμα, ο καθένας με τις δικές του περήφανες γαστρονομικές παραδόσεις, έχουν περάσει μήνες πιέζοντας ώστε τα συστατικά τους να συμπεριληφθούν σε τέσσερα επίσημα γεύματα που θα προσφερθούν σε διάστημα δύο ημερών. Ο οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής, πρωθυπουργός Κισίντα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμελήθηκε προσωπικά τις επιλογές του μενού, ώστε να διασφαλίσει ότι αντικατοπτρίζει και τα προσωπικά του γούστα.

Το Σάββατο, όταν ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο δεύτερος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί το Μουσείο Μνήμης Ειρήνης μετά τον Μπαράκ Ομπάμα και το μεσημεριανό γεύμα εργασίας θα περιλαμβάνει μαριναρισμένο σολομό, ιαπωνικό ψάρι και ρολό κοτόπουλου, με λεμόνι σερβιρισμένο με κρέμα εσπεριδοειδών.

Το δείπνο εργασίας, σε ένα παραδοσιακό πανδοχείο ryokan στο κοντινό νησί Miyajima, θα ανοίξει με μια επιλογή από θαλασσινά από την ενδοχώρα του Seto, από μια καθαρή σούπα τσιπούρας, με το κύριο πιάτο από βόειο κρέας και σούσι χελιού Χιροσίμα.

Μια επιλογή από παραδοσιακά γλυκά της Χιροσίμα θα αποτελέσουν το επιδόρπιο. Το μεσημεριανό γεύμα εργασίας του Σαββάτου, θα περιλαμβάνει ψητή ρίζα taro και αχινό γεμιστό, ζυμωμένους σπόρους σόγιας με πικάντικη γεύση – που παρασκευάζεται σε βουδιστικό ναό στο Κιότο.

Ορισμένες ιαπωνικές γεύσεις θα είναι πιο οικείες σε όσους έχουν δοκιμάσει στοιχεία που περιλαμβάνει το washoku τα τελευταία χρόνια, όπως το edamame, το βόειο κρέας wagyu και το miso.

Ο Kishida, ο οποίος εκπροσωπεί μια εκλογική περιφέρεια της Χιροσίμα, φέρεται να έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή των τροφίμων, σε επαφή με το προσωπικό τους τελευταίους έξι μήνες για να διασφαλίσει ότι τα συστατικά από την πόλη και τη γύρω περιοχή αντιπροσωπεύονται σωστά, σύμφωνα με το TV Asahi, το οποίο πρόσθεσε ότι τα πιάτα θα σερβίρονταν με τοπικό σάκε.

Περιλαμβάνουν το okonomiyaki, ένα street food με υδατάνθρακες, το οποίο αρέσει στον Kishida. Στους ομολόγους του θα σερβιριστεί μια εκδοχή φτιαγμένη με στρείδια το Σάββατο, με συστατικό στοιχείο το ρύζι και cheesecake με παγωτό φράουλα.