Σε πληροφοριακά στοιχεία, βιντεοληπτικό υλικό αλλά και τα κινητά των δύο αδελφών Λ., βασίστηκε σε σημαντικό βαθμό η έρευνα των Αρχών προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δύο εκ των πέντε συνολικά (κατ’ εκτίμηση) εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι Αρχές έχουν υποψίες πως πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ υπάρχει με κάποιον τρόπο ένα βαρύ όνομα στον κόσμο της νύχτας που δραστηριοποιείται κυρίως στα νότια προάστια. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο εν λόγω τούτη τη στιγμή βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή. Αυτό που προκύπτει είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας είχε έρθει σε επικοινωνία με τους δύο αδελφούς Λ. ωστόσο δεν προκύπτει κάποια φανερή σύνδεση με την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ και γι’ αυτό τον λόγο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του. Το όνομά του όμως υπάρχει στη δικογραφία.

Η ΕΛ.ΑΣ. αποφεύγει να προσδιορίσει τον ρόλο των δύο συλληφθέντων αδελφών στην υπόθεση. Έχει καταγράψει στο διαβιβαστικό προς την εισαγγελία καρέ καρέ την κίνησή τους αλλά και το πλαίσιο που δείχνει προπαρασκευαστικές πράξεις πριν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο ακόμη και ανεπίσημα, ενδεχομένως για την προστασία των στοιχείων της έρευνας, δεν περιγράφει αν οι δύο αδελφοί είναι είτε οι εκτελεστές, είτε εκείνοι που λειτούργησαν υποστηρικτικά στην αιματηρή επιχείρηση.

Οι δύο ύποπτοι έχουν καταγραφεί από τις Αρχές πως είχαν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ή πλησίον αυτού, τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο διήμερο 8 και 9 Απριλίου του 2021. Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία που προκύπτουν από τα κινητά τηλέφωνά τους, όσο και από άλλες ενδείξεις οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Όπως ανέφερε και τις προηγούμενες ώρες το intronews.gr, το λευκό βαν μίας επιχείρησης καθαρισμού από τα δυτικά προάστια, ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου, ήταν εκείνο που πρόδωσε για τα καλά την παρουσία των δύο αδελφών Λ..

Τόσο ο 48χρονος όσο και ο 40χρονος είναι σεσημασμένοι και έχουν εμπλακεί σε ληστεία το 2012. Σε βάρος του 40χρονου όμως υπάρχει και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στη Λαμπρινή στο Γαλάτσι. Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που εμπλέκουν τον 40χρονο, ωστόσο αυτά κρίνονται τούτη τη στιγμή από τις δικαστικές Αρχές. Σε περίπτωση που διακριβωθεί στο ακέραιο και αυτή η εμπλοκή, θα μιλάμε για πιθανή εξιχνίαση δύο συμβολαίων θανάτου, όταν από τις τουλάχιστον 25 δολοφονίες των τελευταίων ετών έχει εξιχνιαστεί μόλις μία.