Νύχτα γεμάτη ένταση στους δρόμους της Αττικής, με τουλάχιστον δύο ένοπλα επεισόδια να σημειώνονται το βράδυ της Δευτέρας και τα ξημερώματα της Τρίτης (29/8) σε Άγιο Παντελεήμονα και Μενίδι.

Ενέδρα θανάτου στον Άγιο Παντελεήμονα

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας είχαν γεμάτο πρόγραμμα, αρχής γενομένης στις 22:35 της Δευτέρας, όταν οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για περιστατικό με πυροβολισμούς στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν άμεσα στο σημείο επί της οδού Καμπάνη 166, όταν και εντόπισαν έναν 25χρονο άνδρα, αιγυπτιακής καταγωγής να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατέθεσε, μιας και είχε τις αισθήσεις του, δύο άνδρες αποβιβάστηκαν από αυτοκίνητο και τον πλησίασαν ανοίγοντας πυρ. Οι αμεσοδρασίτες απέκλεισαν την περιοχή, ενώ λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή του κλιμάκιο της Ασφάλειας όπου εντόπισε δύο κάλυκες από πυροβόλο όπλο αλλά και φυσίγγι από 9άρι όπλο.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ οι Αρχές εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας και των καταστημάτων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Βγήκαν τα κουμπούρια στο Μενίδι

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε η νύχτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν στις 04:15 όταν υπήρξε ενημέρωση για πυροβολισμούς στην περιοχή του Μενιδίου.

Συγκεκριμένα σε πάρκο στο ύψος της οδού Παναγίας Σουμελά στη συνοικία της Αγίας Μαύρας υπήρξε αναφορά για ένοπλο επεισόδιο. Κατά πληροφορίες, δύο άνδρες τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Υπάρχουν αναφορές που μιλούν για διαπληκτισμούς μεταξύ τους, ωστόσο αυτές οι πληροφορίες ελέγχονται.

Η περίπτωση του ενός, ενός 35χρονου περίπου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο εν λόγω άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Το ΕΚΑΒ τον μετέφερε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου δίνεται μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά άλλα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Μερικές ώρες αργότερα, ένας ακόμη άνδρας 35 ετών, ελληνικής καταγωγής μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο λόγω τραυματισμού από πυροβόλο όπλο στα κάτω άκρα. Οι Αρχές εκτιμούν πως πήρε με κάποιον τρόπο μέρος στο ένοπλο επεισόδιο στην Παναγίας Σουμελά και αναμένεται ν’ ανακριθεί.

Σημειώνεται πως στην περιοχή η Ασφάλεια δεν μπόρεσε να εντοπίσει τους κάλυκες που προέκυψαν μετά τους πυροβολισμούς.