Οι αδιάφθοροι του Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε μία ακόμη επιτυχημένη επιχείρηση, καθώς έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον διοικητή ΑΤ να παίρνει… μίζα για να μην κάνει τη δουλειά του και να μην προχωρά σε ελέγχους σε τουριστικά καταστήματα στο νησί των Κυκλάδων.

Όπως φάνηκε όμως, ο εν λόγω αστυνομικός δεν «εργαζόταν» μόνος του. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αδιάφθοροι ανακάλυψαν πως ένας ιδιώτης λειτουργούσε ως αγγελιαφόρος του αστυνομικού και μεσολαβούσε προκειμένου να… ενημερώνει για τις προθέσεις του.

Σε μία από τις περιπτώσεις όπου ο αστυνομικός ζήτησε το… κατιτίς του, ο αδιάφθοροι ανακάλυψαν πως ο αστυνομικός ζητούσε ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό των 30.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος νυχτερινής διασκέδασης. Εκείνος όμως προχώρησε σε καταγγελία. Οι αδιάφθοροι ανέλαβαν δράση και σύντομα έστησαν την παγίδα τους.

Με το κόλπο των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, έγινε το αλισβερίσι και σύντομα τα χρήματα έφτασαν στα χέρια του αστυνομικού. Σ’ εκείνο το σημείο οι αδιάφθοροι παρενέβησαν, πραγματοποίησαν έλεγχο και προχώρησαν στη σύλληψή του, όπως και του συνεργού του.

Πως δρούσε ο επίορκος αστυνομικός

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στο modus operandi του κατηγορούμενου αστυνομικού:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2023, το απόγευμα σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαίωση, καθώς και ιδιώτης για συνέργεια σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε -30.000- ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των -30.000- ευρώ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού παρέδωσε στον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη. Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο.

Σε επακόλουθες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».