Καλύτερη απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι η κατάσταση της 16χρονης κοπέλας που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (28/10) στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» η 16χρονη υπεβλήθη σε νέα αξονική, με τους θεράποντες ιατρούς να δείχνουν ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας της.

Θυμίζουμε πως τις πρώτες ώρες μετά τα επεισόδια, γινόταν λόγος ακόμη και για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ωστόσο η πραγματικότητα απέχει αρκετά απ’ ότι ανεπίσημα διακινούνταν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο τραυματισμός της κοπέλας είναι σοβαρός. Η 16χρονη έχει υποστεί κάταγμα στο ινιακό οστό, ενώ εντοπίστηκαν αιματώματα και νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) στη νευροχειρουργική κλινική του «Γεννηματάς».

Σε κάθε περίπτωση η νεαρή αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου το πρωί της Δευτέρας (30/10).

Ταυτόχρονα, πηγές μεταφέρουν την εκτίμηση της ιατροδικαστή η οποία μιλά για τραυματισμό από πτώση. Κατά πληροφορίες η ιατροδικαστής εντοπίζει εκδορές που υποδηλώνουν παράσυρση. Το σενάριο που μπορεί να εξηγήσει τα χτυπήματά της, είναι πως η 16χρονη να έπεσε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο και να «ποδοπατήθηκε» στην αναμπουμπούλα.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς περί ξυλοδαρμού της, πέρα από την επίσημη τοποθέτηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση. Ταυτόχρονα όμως οι Αρχές προχωρούν στη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στην κατοχή τους βίντεο τα οποία ρίχνουν φως στα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια, οι αστυνομικοί της οποίας αναμένεται να λάβουν κατάθεση από την 16χρονη μόλις είναι σε θέση να καταθέσει.

Νέο Ηράκλειο: Χτυπημένη βρήκαν την 16χρονη οι αστυνομικοί