Ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή πρόκειται να απολογηθούν σήμερα ο Ι.Λ. και ο Σ.Λ., ο 40χρονος και ο 48χρονος οι οποίοι κατηγορούνται πως εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο Μανιάτες στην καταγωγή, όπως απορρέει από πηγές τους περιβάλλοντός τους, αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες πρόκειται να παρατάξουν μία σειρά από επιχειρήματα ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να πείσουν πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και πως δεν τους αξίζει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Πηγές του περιβάλλοντός τους επισημαίνουν πως θα αρνηθούν οποιαδήποτε σχέση τόσο με τον βαρυποινίτη ποινικό ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ενέργειας, όσο και με τους άλλους δύο οι οποίοι αναφέρονται στη δικογραφία, ωστόσο δεν έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες.

Σημαντικό ρόλο στο ξετύλιγμα του κουβαριού της υπόθεσης έχει παίξει το λευκό βαν της εταιρείας, ιδιοκτησίας της 34χρονης αλλοδαπής συντρόφου του 48χρονου Σ.Λ.. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό των Αρχών προς τον εισαγγελέα, ο Σ.Λ. είναι ο εν δυνάμει διοικητής της εταιρείας. Πάνω σε αυτό το περίφημο λευκό βαν, οι δύο κατηγορούμενοι πρόκειται ν’ απαντήσουν πως βρισκόταν στην περιοχή του Αλίμου προκειμένου να μοιραστούν φυλλάδια.

Θυμίζουμε πως το λευκό βαν βρέθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Καραϊβάζ, τόσο κατά την 8η όσο και κατά την 9η Απριλίου του 2021. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ισχυριστούν πως διανέμονταν διαφημιστικά, από νεαρούς που είχαν μεταφερθεί με το εν λόγω βαν. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να είναι και η απάντηση που αφορά την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω «καθαρών» τηλεφωνικών γραμμών. Αναμένεται να ισχυριστούν πως τα μηνύματα ήταν απλώς για τον συντονισμό των νεαρών που μοίραζαν τα φυλλάδια.

Παράλληλα αναμένεται να αμφισβητήσουν τα ευρήματα των αστυνομικών μέσω του βιντεοληπτικού υλικού, σημειώνοντας πως το βαν εντοπίστηκε μόνο από κάμερες επί της οδού Μεγίστης στην περιοχή του Αλίμου, πέντε τετράγωνα μακριά από το σημείο όπου ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός.

Ένα άλλο σημείο το οποίο οι κατηγορούμενοι θα χρησιμοποιήσουν για να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς των Αρχών, έχει να κάνει με το γεγονός πως σε μέρος της δικογραφίας είχε ενταχθεί ο εμπρησμός ενός οχήματος στη δυτική Αττική, αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από τις τελευταίες έρευνες.

Τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα ακόμη σημείο όπου οι κατηγορούμενοι πρόκειται να αμφισβητήσουν. Κατά τη διάρκεια της ειδικής έρευνας διαπιστώθηκε πως τα συμβατικά κινητά των δύο εμπλεκόμενων παρέμεναν αδρανή σε κρίσιμο για την υπόθεση χρονικό διάστημα. Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να πουν στον ανακριτή πως δεν είναι ασυνήθιστο γι’ αυτούς να χρησιμοποιούν και άλλες τηλεφωνικές γραμμές, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.