Η χρήση των κινητών τηλεφώνων των δύο αδελφών αλλά και αυτών, των λεγόμενων «πακιστανικών» που είχαν προμηθευτεί προκειμένου να οργανώσουν το «χτύπημα» σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ, άνοιξε σημαντική πόρτα προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο τρόπος με τον οποίο οι Αρχές χειρίστηκαν τις ελάχιστες ενδείξεις που είχαν στα χέρια τους, οδήγησε σε καθοριστικά στοιχεία για τη σύλληψη των δύο αδελφών που δεδομένα εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής ν’ αποσαφηνίζεται επαρκώς ο ρόλος τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο σεσημασμένοι αδελφοί Λ., πήραν μέρος στις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να οργανώσουν το συμβόλαιο θανάτου. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως εκμεταλλεύτηκαν τη στενή φιλική σχέση του ενός εκ των δύο αδελφών με ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στους Αμπελόκηπους. Όπως αναφέρουν πηγές του intronews.gr, μερικές ημέρες πριν την εκτέλεση του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, είχαν επισκεφτεί το εν λόγω κατάστημα και είχαν προμηθευτεί κινητά και κάρτες, τα λεγόμενα «πακιστανικά».

Αυτές τις τηλεφωνικές γραμμές είχαν στην κατοχή τους οι αδελφοί Λ., όταν επισκέφτηκαν δύο φορές μέσα στο διήμερο 8 και 9 Απριλίου την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Καραϊβάζ, αφήνοντας παράλληλα τις συμβατικές γραμμές τους στα σπίτια τους σε Νίκαια και Γέρακα, απ’ όπου μάλιστα την περασμένη Παρασκευή (28/4) οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Οι Αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν πως οι δύο αυτές, ύποπτες γραμμές, ανήκουν στους δύο αδελφούς. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια των δύο επιχειρήσεών τους (κατά την πρώτη, στις 8 Απριλίου, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε αποχωρήσει από το σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο), τα δύο αδέλφια έστελναν μηνύματα από τα συγκεκριμένα κινητά.

Όπως γίνεται σαφές, τα κινητά, το στίγμα τους και η δραστηριότητά τους άνοιξαν τεράστιους ορίζοντες στο πεδίο ερευνών των Αρχών, που από το… μηδέν έφτασαν στο εκατό και μπορούσαν πλέον να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.