Έγκλημα έπειτα από έντονη φόρτιση αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση, φέρνοντας στην επιφάνεια το μυστικό πίσω από την τραγωδία στη Χαλκιδική. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρωταρχικό πισώπλατο χτύπημα με καραμπίνα και έπειτα τρεις ακόμη πυροβολισμούς από τον 39χρονο Δ.Κ. σε βάρος της 36χρονης συζύγου του Μ.Κ., μπροστά στα μάτια του μικρού τους γιου, ηλικίας 8 ετών.  

Το χρονικό και οι έρευνες

Η τραγωδία στη Χαλκιδική εκτυλίχθηκε συγκεκριμένα στον οικισμό Στρατονίκης του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου. Εκεί ο πατέρας της τετραμελούς οικογένειας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, ενώ στιγμές αργότερα αυτοκτόνησε. Η ακριβή ώρα του θανάτου του ζευγαριού προσδιορίζεται είτε τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/5), είτε νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού, ειδοποίησε τις Αρχές γύρω στις 11:10 λίγο πριν το μεσημέρι. Αφορμή ήταν το τηλεφώνημα της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 12 ετών, η οποία είχε διανυκτερεύσει στο σπίτι της γιαγιάς της, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Όταν το κορίτσι δεν βρήκε κανέναν κατά την κλήση της, μετέφερε την ανησυχία της στη γιαγιά της και σε μία θεία της. Οι ενήλικες αναζήτησαν τους συγγενείς τους και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πριν από τις Αρχές, οι συγγενείς επιχείρησαν να πάνε σπίτι, όπου βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη και λέγεται πως ζήτησαν τη συνδρομή τεχνικού για να ανοίξουν την πόρτα.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα εφιαλτικό χάος που προμήνυε την τραγωδία στη Χαλκιδική. Ερεύνησαν ένα ένα τα δωμάτια. Από τη μία η γυναίκα είχε πολλαπλούς τραυματισμούς και ήταν πεσμένη μέσα σε μία λίμνη αίματος, ενώ αντιστοίχως ο σύζυγός της, ήταν σε παρόμοια κατάσταση.

τραγωδία στη Χαλκιδική
Το μοιραίο ζευγάρι

Σε κατάσταση σοκ ήταν το 8χρονο αγόρι το οποίο αντιμετωπίζει γενετικά προβλήματα, το οποίο μάλιστα είχε τραυματιστεί. Από τον τρόμο που έζησε, έψαχνε με αγωνία βοήθεια σε όλο το σπίτι, ποτίζοντας τους χώρους με τα αίματα των γονιών του. Το μικρό παιδί διεκομίσθη σε τοπικό Κέντρο Υγείας και έπειτα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το thesstoday.gr, καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραυματισμούς από σκάγια και από θραύσματα αντικειμένων, χωρίς όμως να απειλείται η ζωή του.

Τα τραύματα του παιδιού βρίσκονται κυρίως στο δεξί χέρι και είναι ιδιαιτέρως βαθιά. Γίνεται προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα προκύψει κάποια μόνιμη βλάβη.

Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία στη Χαλκιδική

Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής η οποία συμπέρανε εκ της νεκροψίας πως η γυναίκα πυροβολήθηκε στην πλάτη, στο λαιμό, τον ώμο και τη δεξιά μασχάλη, ενώ εντοπίστηκαν και μικροτραυματισμοί στα χέρια, σε μία απέλπιδα προσπάθεια άμυνας.

Αντίθετα, ο 39χρονος φαίνεται να αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα. Η σορός της μητέρας βρέθηκε στο παιδικό δωμάτιο, ενώ του πατέρα στο υπνοδωμάτιό τους. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο δράστης και αυτόχειρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος εργαζόταν σε κοντινά μεταλλεία, ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν μεταξύ των δύο γονέων. Άλλες έκαναν λόγο για αρκετούς καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού. Άλλες μιλούν για ένα ζευγάρι ερωτευμένο. Ωστόσο λέγεται το ζευγάρι έφτασε στα άκρα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός ξαφνικού χωρισμού, για αδιευκρίνιστο λόγο.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν καθώς η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι Αρχές συλλέγουν καταθέσεις τόσο από συγγενείς του ζευγαριού, όσο και από κατοίκους του οικισμού. Προσπαθούν να διαμορφώσουν το πλαίσιο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το έγκλημα. Από εκεί και πέρα αναμένεται να υποστηρικτούν ψυχολογικά τα δύο παιδιά της οικογένειας, ειδικότερα το 8χρονο αγόρι, το οποίο βίωσε όλες εκείνες τις άγριες σκηνές. Για τον σκοπό αυτό θα επιστρατευτούν ειδικοί παιδοψυχολόγοι.

Από εκεί και πέρα, την Τρίτη (23/5) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή, ενώ δεν αποκλείεται, έστω και για τυπικούς λόγους να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διερευνηθεί αν κάποιος από τους δύο γονείς ήταν υπό την επήρεια κάποιας ουσίας.