Πιάνει τόπο το μέτρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τις περιπολίες των μοτοσικλετιστών της Τροχαίας στον Κηφισό. Μέσα σε μόλις δέκα ώρες μόνο την Κυριακή οι μοτοσικλετιστές της Τροχαίας βεβαίωσαν συνολικά 65 παραβιάσεις της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης.

Οι εποχούμενες περιπολίες των μοτοσικλετιστών επικεντρώθηκαν κατά το διάστημα 08:00 με 10:00 το πρωί της περασμένης Κυριακής και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, στις 14:00 με 16:00 στο ρεύμα προς Λαμία και στις 16:00 με 18:00 στο ρεύμα προς Πειραιά.

Συνολικά προς Λαμία βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις προς Λαμία και 29 προς τον Πειραιά.

«Βραχνάς» ο Κηφισός, πάνω από τις δυνάμεις της Τροχαίας

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου πάντως είχε προ ενός μήνα εξαγγείλει το μέτρο των περιπολιών στον Κηφισό, σημειώνοντας όμως πως ούτε αυτό το μέτρο αποτελεί λύση. Άλλωστε η λεωφόρος Κηφισού αποτελεί έναν μόνιμο βραχνά καθώς θεωρείται από τους συγκοινωνιολόγους πεπερασμένη ως προς τις δυνατότητες διαχείρισης της ημερήσιας κίνησης.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Οικονόμου την περασμένη Τρίτη (31/10) αναφέρθηκε στις περαιτέρω ενέργειες που γίνονται για την ενίσχυση της Τροχαίας.

«… στην Τροχαία, όπου είχαμε πολύ ελλειμματική αστυνόμευση το προηγούμενο διάστημα για διάφορους λόγους. Από χθες (σ.σ. 30/10), με βάση τη δουλειά και την προεργασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα και που ενισχύθηκε η Τροχαία, κάθε μέρα δεν θα είναι λιγότεροι στις ώρες αιχμής από 95 τροχονόμους στο δρόμο, υπερδιπλάσιους από αυτό που ήταν συνηθισμένο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μέσα σε πλαίσιο συζήτησης για τα φύλλα πορείας των αστυνομικών οι οποίοι επιστρέφουν από τις υπηρεσίες φύλαξης υψηλών προσώπων.