Τα… ανήκουστα άκουγαν από τη σπείρα εκβιαστών, οι αρμόδιοι αξιωματικοί που είχαν επωμιστεί την παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσα στη δικογραφία… τέρας των 2.500 σελίδων καταγράφονται σημεία και… τέρατα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του MEGA.

Οι λεπτομέρειες που προκύπτουν είναι πραγματικά σοκαριστικές, σε σημείο που κανείς αναρωτιέται αν θα πρέπει να γελάσει ή να κλάψει από το θράσος των εκβιαστών, οι οποίοι «χτυπούσαν» σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν αναφορές για περιστατικά που απασχόλησαν τις Αρχές στο ανατολικό Αιγαίο, στη Μεσσηνία, στην ανατολική Αττική, στον Πειραιά, στα Ιωάννινα και πολλές ακόμη.

Μεταξύ των δράσεων των επίορκων αστυνομικών του κυκλώματος, υποδεικνύεται πως ήταν και κάλυψη των υπολοίπων μελών, καθώς κάποιοι από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί είχαν πρόσβαση ακόμη και σε δικόγραφα, τα οποία τα… καταχώνιαζαν σε συρτάρια, προκειμένου να μην προχωρήσουν ποτέ υποθέσεις που αφορούσαν τους συνεργούς τους.

Σε άλλη περίπτωση, η σπείρα επικαλούνταν το θρησκευτικό αίσθημα του υποψήφιου θύματός τους, ζητώντας από αυτό το ποσό των 800.000 ευρώ με την πρόφαση πως χρειάζονταν τα χρήματα για την περάτωση των έργων σε μητροπολιτικό ναό!

Αυτό βεβαίως δεν ήταν τίποτα όμως, μπροστά σε ψευδεπίγραφα έγγραφα που παρουσίαζαν, μέσω των οποίων «παραμύθιαζαν» ένα άλλο θύμα λέγοντάς του πως έχουν τη δυνατότητα να μεσολαβήσουν προκειμένου να λάβει δάνειο 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το «υπουργείο… εθνικής Οικονομίας».

Μέσα σε όλα φυσικά και οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες. Οι ωτακουστές αξιωματικοί άκουγαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για μία μυστηριώδη Ρωσίδα, 47 ετών η οποία χρειαζόταν… ρούχα. Σύντομα αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για κωδική ονομασία στο πλαίσιο της διακίνησης του πασίγνωστου ΑΚ-47, του καλάσνικοφ, ενώ τα «ρούχα» προφανώς ήταν οι σφαίρες.

Το θέατρο του παραλόγου κλείνει με το μόνιμο παράπονο των αξιωματικών και απλών αστυνομικών πρώτης γραμμής: Ο αρχηγός έχει συλληφθεί στο παρελθόν 15 φορές για παρόμοια αδικήματα, ενώ συνολικά από τη σπείρα εκβιαστών τα βασικά μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί… 300 φορές. Παρ’ όλα αυτά έχουν αφεθεί ελεύθεροι για να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους…