Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν παιζόταν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε πλαίσιο Super League εξωθώντας τον Ολυμπιακό σε μια βαριά ήττα, που απλώς μαζεύτηκε στο φινάλε (4-2, από 4-0).

Αυτή ήταν η 2η φορά στα χρονικά που ο Δικέφαλος πέτυχε τέσσερα γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η πρώτη ήταν το 1976 όταν και οι Θεσσαλονικείς, στο δρόμο για το 1ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, είχαν νικήσει με το εκκωφαντικό 0-4 (26’ Τερζανίδης, 56’, 63’ Κούδας, 78’ Γκουερίνο), το οποίο παραμένει ως τώρα η πιο βαριά εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού σε ελληνικό πλαίσιο.

Για να βρούμε ξανά ματς που οι Πειραιώτες δέχτηκαν 4 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως έδρας, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις 30 Μαρτίου του 2008. Όταν η ΑΕΚ έφτασε σε ένα επιβλητικό 4-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, με σκόρερ τους Μπλάνκο (10′), Εντίνιο (12′), Λυμπερόπουλο (32′) και Καφέ (60′). Το ματς εκείνο είχε γίνει στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε περισσότερα από τέσσερα γκολ στο γήπεδό της ήταν πριν από 33 χρόνια, στο αξέχαστο 4-5 από τον ΟΦΗ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1989-90 (από 4-0!)

«Άσχημη βραδιά για τους παίκτες και τους φιλάθλους και σε αυτές τις βραδιές πάντα είσαι ο τελευταίος, ενώ στις καλές ο πρώτος. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν μας βγήκε τίποτα σήμερα (σ.σ.: χθες), στον αντίπαλο βγήκαν τα πάντα. Πρέπει να το ξεπεράσουμε γρήγορα, να κοιτάξουμε τα λάθη μας για να μην τα επαναλάβουμε. Γρήγορα πρέπει να αναπτερωθούμε γιατί είναι σημαντικό το παιχνίδι της Πέμπτης», δήλωσε, εμφανώς απογοητευμένος, ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που νιώθει πια έντονη την πίεση.