Η αμφιλεγόμενη δραματική σειρά The Idol του HBO, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών το βράδυ της Δευτέρας (22 Μαΐου).

Η δημοσίευση ανέφερε ότι ο συνδημιουργός και σκηνοθέτης Sam Levinson, δάκρυσε, καθώς εξέφρασε ότι είναι «περήφανος για αυτήν την παράσταση». Επαίνεσε επίσης τα μέλη του καστ της σειράς, προσθέτοντας: «Νιώθω ότι απέκτησα οικογένεια. Ξέρω ότι είναι λίγη λατρεία, αλλά έτσι νιώθω».

Ο Weeknd, ο οποίος παρουσίασε αρχικά την ιδέα του The Idol στο HBO, κάνει το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο μουσικό δράμα, πρωταγωνιστώντας δίπλα στη Lily-Rose Depp, η οποία υποδύεται μια ποπ σταρ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ο τραγουδιστής των «Blinding Lights» υποδύεται τον Τέντρος, που σαγηνεύει την Τζόσελιν Ντεπ.

Η Suzanna Son, η Rachel Sennott, η Troye Sivan, ο Dan Levy, ο Mike Dean, ο Moses Sumney, ο Da’Vine Joy Randolph, ο Hank Azaria, η Jennie του BLACKPINK και άλλοι θα εμφανιστούν επίσης στη σειρά. Μαζί με τον Levinson και το The Weeknd, ο Reza Fahim είναι επίσης συνδημιουργός του επερχόμενου σόου.

Ο Weeknd υπερασπίστηκε πρόσφατα το The Idol αφού υπήρχαν αναφορές στο Rolling Stones ότι η παραγωγή είχε αμαυρωθεί με διαμάχες. «Θεώρησα το άρθρο γελοίο. Ήθελα να δώσω μια γελοία απάντηση σε αυτό», είπε στο Vanity Fair, δείχνοντας το tweet του που απαντούσε στην ιστορία με ένα απόσπασμα από το The Idol στο οποίο ο χαρακτήρας του λέει: «Rolling Stone; Δεν είναι λίγο…άσχετα;»

Το The Idol θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του HBO στις 4 Ιουνίου.