Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις πλατφόρμες είναι πολύ δυνατός. Δεν σε παίρνει να επαναπαύεσαι ούτε να μην «ταΐζεις» επαρκώς τους συνδρομητές σου με νέα (ποιοτικά) προϊόντα. Το Disney+ δεν μένει αδρανές και το καινούριο του υλικό αυτήν την εποχή συνιστά μια εκλεκτή απόδειξη περί τούτου.

Τι brand new μας έχει το Disney+; Τι προσέθεσε δηλαδή στην ήδη πολύ δυνατή λίστα του; Κάτσαμε και κάναμε μια διαλογή για να σε βοηθήσουμε στο ψάξιμο. Και για σειρές και για ταινίες. Εσύ φτιάξε ποπ κορν και πάτα το play…

Ta new entries του Disney+

A Murder at the End of the World (Φόνος στην Άκρη του Κόσμου)

Φρέσκο, φρέσκο, σπαρταράει που λέμε. Κατηγορία “Mini series”, κυκλοφόρησαν τα πρώτα 2 επεισόδια για να μπούμε στο κλίμα, να «ψηθούμε» και μετά θα έχουμε φρέσκο ραντεβού κάθε Τρίτη ωσότου συμπληρωθούν 7 (επεισόδια).

Με δυνατό καστ, ήτοι Κλάιβ Όουεν, Έμα Κόριν, Μπριτ Μάρλινγκ και Χάρις Ντίκινσον, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ καλό. Οι πρώτες κριτικές προς αυτήν την κατεύθυνση μας ωθούν, ενώ το ότι τη σειρά υπογράφουν οι δημιουργοί του συναρπαστικού The OA, μας ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο.

Όσο για το story αυτής της σειράς μυστηρίου; Ιδού η επίσημη σύνοψη: μια ερασιτέχνης ερευνήτρια και κορυφαία χάκερ, που ανήκει στην Gen Z, η Ντάρμπι Χαρτ (Έμα Κόριν) καθώς και άλλοι οχτώ καλεσμένοι, δέχονται μια πρόσκληση από έναν μοναχικό δισεκατομμυριούχο (Κλάιβ Όουεν) να παρευρεθούν σε ένα θέρετρο που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και εντυπωσιακή τοποθεσία.

Όταν ένας από τους καλεσμένους εντοπίζεται νεκρός, η Ντάρμπι πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές της προκειμένου να αποδείξει ότι πρόκειται για δολοφονία, μέσα σε ένα κλίμα από αντικρουόμενα συμφέροντα και προτού ο δολοφόνος σκοτώσει ξανά.

Disney+

Quiz Lady

Η τηλεόραση είναι και ψυχαγωγία. Να δεις δηλαδή κάτι που θα σε χαλαρώσει, θα σε διασκεδάσει και θα σε κάνει να νιώσεις οικεία – με μια νότα συγκίνησης για φινάλε. Όλα αυτά τα υπηρετεί μια χαρά το Quiz Lady. Μια τιμιότατη επιλογή για το βράδυ σου, που θα σε κάνει να γελάσεις αρκετά ανά σημεία.

Οι δύο πρωταγωνίστριες έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και το τέμπο διατηρείται όπως πρέπει ως το φινάλε σε μια γενικότερη αισθητική που θυμίζει αρκετά 90s. Έχουμε και πέρασμα Γουίλ Φέρελ, ε δεν θέλουμε πολλά περισσότερα…

Να και το story αν μπήκατε σε διαδικασία «ψησίματος»: Η Aν (Awkwafina) είναι μία πανέξυπνη νεαρή, χαμηλών τόνων, ντροπαλή, που συνήθως περνά απαρατήρητη. Προέρχεται από μία δυσλειτουργική οικογένεια, με την οποία κρατά ελάχιστες επαφές.

Δύο πράγματα μόνο της δίνουν χαρά: ο σκύλος της και ένα τηλεοπτικό quiz γνώσεων το οποίο παρακολουθεί καθημερινά από τότε που θυμάται τον εαυτό της και δεν έχει χάσει επεισόδιο. Μία παρεξήγηση θα τη φέρει ξανά σε επαφή με την αδερφή της, Τζένι (Σάντρα Ο), την οποία μόνο χαμηλών τόνων δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις.

Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι με σκοπό να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρωστάει η μητέρα τους στη μαφία. Και πως θα το καταφέρουν αυτό; Η Τζενι βρήκε την ιδέα! Η Αν πρέπει να βγει μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο και να κερδίσει στο τηλεοπτικό quiz…

Disney+

Culprits

Οι φίλοι των αστυνομικών σειρών μπορούν κάλλιστα να πατήσουν το play γι’ αυτή τη σειρά των 8 επεισοδίων και να αρχίσουν το ξέφρενο binge-watching. Όλα τα επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα.

Γιατί αγαπάμε τόσο να βλέπουμε μια ληστεία; Είναι κάτι που οι περισσότεροι από μας δεν θα διανοούμασταν να κάνουμε ποτέ. Αλλά είναι κάτι που επίσης οι περισσότεροι γουστάρουμε πολύ ως εικόνα επί της οθόνης.

Μάλλον αναζητούμε αυτήν την έκρηξη αδρεναλίνης που συνήθως φοβόμαστε να αποζητήσουμε στην καθημερινότητα μας, στη ρουτίνα μας. Κάτι βαθιά ψυχολογικό πρέπει να είναι όλο αυτό…

Σπανίως πάντως μαθαίνουμε το τι γίνεται μετά από τις τηλεοπτικές ληστείες. Το Culprits απαντάει σε αυτό το κενό. Μετά από ένα επικίνδυνο έγκλημα, οι δρόμοι μιας ομάδας επίλεκτων εγκληματιών χωρίζουν και ο καθένας προσπαθεί να αφήσει πίσω την παλιά του ζωή.

Όμως, το παρελθόν και το παρόν συγκρούονται, όταν τα μέλη της ομάδας μπαίνουν στο στόχαστρο ενός αδίστακτου δολοφόνου. Γιατί τους καταδιώκει; Ποιος κρύβεται πίσω από όλο αυτό το χάος; Θα μπορέσουν να βρουν ο ένας τον άλλον εγκαίρως, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους που αγαπούν;

Disney+

Santa Clauses

Για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε mood Χριστουγέννων – δεν είναι μόνο μελομακάρονα και κουραμπιέδες η «φάση»! H 2η σεζόν του Santa Clauses ακολουθεί ένα πολύ γνωστό εποχικό franchise που αρχικά είχαμε δει σε 3 ταινίες, το διάστημα 1994-2006. Αναδιατυπώνουμε: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπεται μετά μανίας από κόσμο που βρίσκεται στο πνεύμα των ημερών…

Η σειρά πατάει στην πετυχημένη συνταγή και είναι η συνέχεια του κεντρικού story, ήτοι του πως ο Σκοτ Κάλβιν (Τιμ Άλεν) έγινε κατά λάθος Άη Βασίλης, μια νύχτα των 90s. Για τα υπόλοιπα, Χοχοχο και καθίστε αναπαυτικά, με το δέντρο δίπλα να αναβοσβήνει…

Disney+

The Interpreter of Silence

Γερμανική μίνι σειρά που εξερευνά μια περίοδο της ιστορίας της χώρας στην οποία η φρίκη του παρελθόντος μπήκε στην άκρη χάρη σε μια οικονομική άνθιση που επέτρεψε στον κόσμο να κοιτάξει μπροστά, αφήνοντας πίσω του τη σκιά της ναζιστικής θηριωδίας.

Βασισμένη στο πολύ πετυχημένο μυθιστόρημα της Ανέτ Χες, αυτή η σειρά έχει αποσπάσει καλές κριτικές. Δείχνοντας μας τα τι και πώς της πορείας της Έβα (Καταρίνα Σταρκ), μιας Πολωνής το 1963 στη Φρανκφούρτη που πιάνει δουλειά ως μεταφράστρια στην πρώτη δίκη πρώην αξιωματικών των SS για το απάνθρωπο έγκλημα διαρκείας στο Άουσβιτς…

Disney+