Μπορεί το μπέργκερ να κατατάσσεται εδώ και χρόνια στην κατηγορία των street foods, ωστόσο η πορεία του είναι συνεχώς εξελισσόμενη και έχει αναδειχτεί σε μία πιο premium επιλογή φαγητού. Ποιοτικά υλικά, από φρέσκο κιμά που πλάθεται στο χέρι καθημερινά μέχρι χειροποίητα ψωμάκια, εξαιρετική εμφάνιση, ιδανική για ινσταγκραμικό ποστ και νέες, δημιουργικές γεύσεις που συνδυάζουν μυρωδιές από όλο τον κόσμο.

Πού θα βρεις όμως τα καλύτερα μπέργκερ στο κέντρο της Αθήνας; Αυτά που λιώνουν στο στόμα και θα τα ζητάς ξανά και ξανά! Παρακάτω σου παρουσιάζουμε πέντε από τις κορυφαίες διευθύνσεις για μπέργκερ στην πόλη!

Juicy Grill

Το πιο νόστιμο μπέργκερ της Αθήνας έχει όνομα και θα το βρεις πλέον και στο κέντρο της Αθήνας στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Το πρώτο κατάστημα «Juicy Grill» άνοιξε τις πόρτες του το 2011, σε μία «off broadway» γειτονιά του Χολαργού και από τότε η φήμη του εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την πόλη και όχι άδικα, αφού πραγματικά προσφέρει ένα από τα καλύτερα μπέργκερ που έχεις δοκιμάσει.

Όλα ξεκινάνε από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, Δημοσθένη Κουβαράκη και το ποιοτικό μπιφτέκι που ζυμώνεται καθημερινά in house.

Έπειτα, ο πειραματισμός γεύσεων, τα φρέσκα λαχανικά και η χειροποίητη σος έρχονται να συνδυαστούν με το μπιφτέκι ή άλλα κρέατα και το λαχταριστό ψωμάκι που κλείνει μέσα του μια μοναδική έκρηξη γεύσεων.

Σε έναν χώρο με industrial αισθητική, τεράστιες ξύλινες και γυάλινες επιφάνειες, θα απολαύσεις το μπέργκερ σου, ενώ οι μυρωδιές έρχονται από την ανοιχτή κουζίνα για να σου ανοίξουν την όρεξη.

Ότι και να δοκιμάσεις από το «Juice Burger» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, bacon, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα και χειροποίητη BBQ σος, μέχρι το «coachella» με τηγανιτό φιλέτο κοτόπουλου παναρισμένο με panko, καπνιστό provolone, καπνιστή πανσέτα, μαρούλι, ντομάτα, χειροποίητες τηγανιτές πατάτες και μία μυστική σος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 323 8689

Ekiben by Birdman

Μία μικρή ιαπωνική pub στην οδό Βουλής, που αποτίει φόρο τιμής στα εστιατόρια του Τόκιο, προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας smash μπέργκερ!

Τι είναι όμως τα Smash Burger; Δημιουργήθηκαν τυχαία, όταν ο ψήστης ενός μαγαζιού στο Kentucky, πατίκωσε κατά λάθος το μπιφτέκι που ψηνόταν, με τον πάτο μιας κονσέρβας. Το λεπτό αυτό μπιφτέκι μέσα σε ψωμάκι κάνεις το μπέργκερ να είναι smash.

Στο «Birdman» θα δοκιμάσεις την συγκεκριμένη εκδοχή του μπέργκερ, σε συνδυασμό με American cheese, που λιώνει πάνω στο μπιφτέκι και το πλαισιώνει με τον καλύτερο τρόπο και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Άρης Βεζενές το εισάγει μόνος του (δίνει μεγάλη σημασία στην προσθήκη του συγκεκριμένου τυριού) .

Έπειτα, είναι το ψωμάκι, το οποίο ψήνεται πάνω στη καυτή πλάκα ακριβώς πριν σερβιριστεί για να πάρει τα απαραίτητα αρώματα, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαστικό και απόλυτα γευστικό.

Τι λες για ένα «Birdman smash» με διπλό μπιφτέκι, διπλό cheddar, κόκκινο κρεμμύδι και καπνιστή Birdman ketchup;

Διεύθυνση: Βουλής 35, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 321 2800

Talking Breads

Το κλασικό και αγαπημένο street food στο «Talking Breads», γίνεται gourmet και προσφέρεται σε προσιτές τιμές.

Τα πάντα είναι χειροποίητα, από καλή πρώτη ύλη και φτιάχνονται καθημερινά από την ομάδα στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού. Από τα ψωμάκια μπριος που ζυμώνονται και ψήνονται το πρωί, μέχρι τον φρέσκο κιμά που πλάθεται στο εργαστήριο, τα υψηλής ποιότητας σουβλιστά κρέατα και τις homemade σος.

Πίσω από το concept του «Talking Breads»; Ο Χρήστος Τάχιας και ο Ορέστης Κουκουζέλης, σεφ και οι δύο.

Ποιος δοκίμασε το «cheesburger» με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, iceberg, πίκλες, ντομάτα και T/B sauce και δεν ξετρελάθηκε από τη γεύση του; Ή το «spicy spanish», με τυρί manchego, λουκάνικο chorizo, πιπεριές habanero, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και γλυκόξινη μαγιονέζα ντομάτας;

Στο μενού θα βρεις επίσης, και μία πολύ ενδιαφέρουσα χορτοφαγική επιλογή, με μανιτάρια, cheddar, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, σπανάκι, τηγανιτό σκόρδο και άρωμα τρούφας.

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 11, Αθήνα

Τηλέφωνο: 211 183 9731

Monster Burgers & Beers

Ο φούρναρης τους προμηθεύει κάθε πρωί με φρέσκα ψωμάκια, ο κρεοπώλης με κιμά υψηλής ποιότητας και ο μανάβης με τα καλύτερα λαχανικά για να τα τοποθετήσουν έπειτα στην κουζίνα και να φτιάξουν από τα πιο νόστιμα μπέργκερ που έχεις δοκιμάσει.

Το μπιφτέκι στο «Monster Burgers & Beers» είναι πάντοτε ζουμερό και με εκλεκτή γεύση καθώς κάθε κομμάτι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, επιλέγεται πολύ προσεκτικά. Το κοτόπουλου προέρχεται από ελληνικές φάρμες, ενώ το χοιρινό, το μπέικον και τα λουκάνικα προέρχονται από ένα εξειδικευμένο χοιροτροφείο στη Μάνη.

Και όσο απολαμβάνεις ένα «Dirty tricks» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, καρέ ντομάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και blue cheese sauce ή ένα «Hurdy gurdy» με στήθος κοτόπουλο πανέ σε panko, μπέικον, cheddar sauce, iceberg, πίκλες και μαγιονέζα, από πίσω ακούγονται ήχοι της proto – metal μουσικής της δεκαετίας του ’70.

Α! Και τι άλλο μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το μπέργκερ σου; Μα φυσικά μία new age μπύρα!

Διεύθυνση: Πρωτογένους 8, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 325 0324

PO’BOYS BBQ

Στο «PO’BOYS BBQ» θα δοκιμάσεις μπέργκερ με γεύσεις από τον Αμερικάνικο Νότο και παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές, που προτείνει ο σεφ Βασίλης Σπόρος, για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Πρωταγωνιστής, στο μαγαζί που ξέρει τι πάει να πει αυθεντικό BBQ, είναι μία μια ψησταριά-καπνιστήριο, ειδική παραγγελία του σεφ-ιδιοκτήτη, στην οποία σιγοψήνονται τα κρέατα.

Brisket, Short Ribs, Spare Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers, όλα σιγοψήνονται σε θερμοκρασία 120ο C για τουλάχιστον 8 ώρες.

Κάποια από τα δημοφιλέστερα μπέργκερ, είναι το «Buttermilk fried chicken burger», με τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο πανέ, cheddar, Dijonnaise mayo, γλάσο μπερμπόν, iceberg και coleslaw και το
«The Tipsy Texan burger» το οποίο είναι καυτερό και περιλαμβάνει ψαρονέφρι, χοιρινό, λουκάνικο Andouille, καραμελωμένα κρεμμύδια, Creole mayo, coleslaw (λαχανοσαλάτα) και γλάσο μπερμπόν.

Το φαγητό σου μπορείς να το συνοδεύσεις και με κάποια από τις 40 διαφορετικές ετικέτες μπύρας από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες ή από διακεκριμένες του εξωτερικού.

Διεύθυνση: Αγαθάρχου12 & Λεπενιώτου, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 323 4672