Άνταμ Σάντλερ και Netflix πάνε πακέτο. Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει συνάψει πολυετές αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Νο1 υπηρεσία streaming εκεί έξω και αυτό εκτείνεται σε διάφορα καλλιτεχνικά μονοπάτια. Το Spaceman, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι στα πιο «ψαγμένα» εξ αυτών.

Δεν είναι κωμωδία, είδος με το οποίο έχει ταυτιστεί ο Σάντλερ. Ίσα ίσα, γίνεται βαρύ, σκοτεινό. Έχει σίγουρα το ενδιαφέρον του και φανταζόμαστε πως σύντομα θα είναι αυτό που οδηγεί την κούρσα των πιο δημοφιλών του Netflix. Μέχρι νεοτέρας πάντως, το Code 8 συνεχίζει στα πολύ ψηλά…

Netflix: Αυτές τις ταινίες βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

#1 Code 8 Part II

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφή του Netflix, είναι αρκετά σπιντάτο ώστε να τραβήξει τον κόσμο να το δει, αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Δεν είναι πάντως τόσο καλό όσο το πρώτο part, που βρίσκεται επίσης στην τρέχουσα 5άδα της Νο1 παγκοσμίως υπηρεσίας streaming.

Έχει σεναριακές αφέλειες, κάνει «κοιλιές». Που όμως δεν έχουν κάνει τους συνδρομητές να του στρίβουν την πλάτη – κάθε άλλο.

#2 The International

Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουάτς σε μια ταινία του 2009 που έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να κολλάς προ της οθόνης.

Ξεκινάει δειλά και μαζεμένα, νομίζεις πως θα δεις κάτι πολύ κλισέ, αλλά σταδιακά σου αποκαλύπτει έναν… καινούριο, υπέροχο κόσμο για ταινίες του είδους – κατασκοπικό θρίλερ.

#3 Code 8

Ένα εναλλακτικό X-Men που τα πήγε μια χαρά, ώστε απέκτησε και το part 2 που το έφερε ξανά στο προσκήνιο, στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών του Netflix.

Ανατροπές, καταιγιστική δράση, είναι μια κάτι παραπάνω από τίμια επιλογή για όσους αρέσκονται σε τέτοιου είδους ταινίες.

#4 Despicable Me 3

Σταθερά στην 5άδα του Netflix εδώ και πολύ καιρό ένας, το λιγότερο, εκπρόσωπος του σύμπαντος του «Εγώ ο Απαισιότατος». Κάποια στιγμή φτάσαμε στο 4/5.

Τώρα έχει απομείνει το «part 3», το βλέπει ο κόσμος για να ζεσταίνεται για το καλοκαίρι, όταν και καταφτάνει η 4η ταινία ενός εξόχως πετυχημένου franchise.

#5 Spaceman

Ο Άνταμ Σάντλερ, ο πιο ακριβοπληρωμένος με διαφορά ηθοποιός του Χόλιγουντ αυτόν τον καιρό, έβγαλε νέα ταινία και δεν πήγε απευθείας στο Νο1 του – αγαπημένου του – Netflix;

Πιθανότατα θα «διορθωθεί» στην πορεία η θέση, το σίγουρο είναι πως μιλάμε για μια βαριά ταινία, όχι αυτό δηλαδή που έχουμε μάθει από τον διάσημο ηθοποιό με ελάχιστες (φωτεινές) εξαιρέσεις.

Υποδύεται έναν αστροναύτη που περιπλανιέται μόνος στο σύμπαν, ενώ πίσω στη Γη, ο γάμος του διαλύεται. Και κάπως έτσι μια γιγάντια αράχνη – βγάζει νόημα αν τον δεις – έρχεται να γίνει η μόνη του «παρέα».

Η ταινία έχει ατμόσφαιρα, έχει μηνύματα και συμβολισμούς. Αλλά δεν έχει αυτό το «κάτι», όχι δεν το έχει.