Η κινηματογραφική εβδομάδα που ακολουθεί, τα έχει όλα. Μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές από αγαπημένους σκηνοθέτες, όπως ο Guy Richie, βιογραφικές ταινίες με αθλητικό περιεχόμενο και με πρωταγωνιστές όπως ο Will Smith, περιπέτειες με treasure hunt και hot αστέρες όπως ο Tom Holland, αλλά και πιο ανεξάρτητες παραγωγές, όπως η αιγυπτιακής καταγωγής «Souad», από Cinobo.

«Wrath of Man» σε σκηνοθεσία – σενάριο Guy Richie

ταινίες

Ένας ψυχρός και μυστηριώδης χαρακτήρας, ο Η,  εργάζεται σε μια εταιρεία φορτηγών μεταφοράς χρημάτων, η οποία είναι υπεύθυνη για την μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες κάθε εβδομάδα.

Η ταινία βασίζεται στο γαλλικό θρίλερ δράσης «Le convoyeur» («Η Χρηματαποστολή») του 2004. Ο Η (Jason Statham), κάνει αίτηση για δουλειά στην Fortico Securities, στον απόηχο μιας ληστείας με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο που είχε πολλά θύματα. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι εργοδότες του, είναι πως ο Η στην πραγματικότητα, είναι ένας αμετανόητος εγκληματίας του οποίου αποστολή είναι να βρει εκείνους που ευθύνονται για τον φόνο του παιδιού του και να τους τιμωρήσει.

Στην συνέχεια, διάφορα μυστικά έρχονται στο φως, οδηγώντας σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση και με τον Η να βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εχθρούς του.

«King Richard» με Will Smith

ταινίες

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life), πρωταγωνιστεί στην συναρπαστική αληθινή ιστορία του προπονητή, μέντορα και πατέρα, που μας χάρισε τις θρυλικές τενίστριες Venus και Serena Williams. Η ταινία «King Richard», διηγείται την πραγματική ιστορία μιας οικογένειας, που χάρη στην ακλόνητη θέληση και πίστη της, ανέθρεψε στους κόλπους της δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους στον παγκόσμιο πρωταθλητισμό.

«Uncharted» με τους Tom Holland και Mark Wahlberg

ταινίες

Ο ερασιτέχνης κλέφτης Nathan Drake (Tom Holland), στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg), για να βρουν μαζί τον χαμένο θησαυρό του Ferdinand Magellan ηλικίας 500 ετών.

Το δίδυμο, επιδίδεται εν τέλει σε μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια, με σκοπό να φτάσουν πριν τον αδίστακτο Moncanda (Antonio Banderas), ο οποίος πιστεύει πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του θησαυρού.

Αν ο Nate και o Sully καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους και λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια του κόσμου, μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν λεία αξίας 5 δισ. δολαρίων αλλά ίσως να βρουν και τον χαμένο αδερφό του Nate. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο.

«Souad» μια Αιγυπτιακή παραγωγή υποψήφια για Όσκαρ

ταινίες

Σε μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου, η Souad, μια 19χρονη κοπέλα, ζει διπλή ζωή. Την αληθινή, που καθορίζεται από την συντηρητική αιγυπτιακή κοινωνία, και την μυστική, μέσα από τον διαδικτυακό κόσμο.

Μια σειρά γεγονότων οδηγεί τη Rabab, τη 13χρονη αδελφή της, σε ένα ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων και στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών τους. Η ταινία «Souad», είναι η πρόταση της Αιγύπτου για τα φετινά Όσκαρ. Μια φρέσκια ματιά στις ταινίες ενηλικίωσης, που μιλά με άμεσο τρόπο για τις διπλές ζωές που προκύπτουν, όταν από τη μια πλευρά υπάρχουν συντηρητικές κοινωνικές απόψεις και από την άλλη ο «παράδεισος» των social media, όπου μπορείς να είσαι όποιο άτομο θελήσεις.