Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος. Αυτή τη φορά όχι για κάποια δήλωση που έκανε ή για κάποια περιοδεία στην οποία συνομίλησε με πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αντ’ αυτού, την παράσταση έκλεψε ένα μπουφάν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Ποντίφικα με ένα λευκό, μακρύ, φουσκωτό μπουφάν πάνω από το παραδοσιακό ένδυμά του και στο στήθος να κρέμεται η αλυσίδα με τον σταυρό του.

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι μπερδεύτηκαν με το ντύσιμο αυτό το οποίο παραπέμπει σε τράπερ της εποχής μας, ο οποίος ετοιμάζεται να μπει στο στούντιο για να ηχογραφήσει τη νέα του επιτυχία.

«Δράστης» το Midjourney

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, η οποία έρχεται να προκαλέσει αντιδράσεις λίγες μόλις ημέρες μετά τις fake φωτογραφίες της σύλληψης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που έγιναν επίσης viral.

Πάπας Φραγκίσκος

Η φωτογραφία του Πάπα δημιουργήθηκε από ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Midjourney και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Reddit. Κάτω από τη φωτογραφία του Πάπα, τα σχόλια … έπεσαν βροχή τόσο για το μοντέρνο μπουφάν που φοράει ο Ποντίφικας όσο και για την κακή επεξεργασία στο ύψος των χεριών του.

Το Twitter κατακλύστηκε από σχόλια

«Νόμιζα ότι το φουσκωτό μπουφάν του Πάπα ήταν αληθινό και δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξω το μέλλον της τεχνολογίας» έγραψε σε ανάρτησή της χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Άλλος έγραψε ότι ο ποντίφικας έμοιαζε με τον πάστορα της εκκλησίας στην οποία θα πήγαινε ο Τζάστιν Μπίμπερ.