To Axie Infinity ήταν κάποτε το πιο δημοφιλές crypto game, μέχρι που μία αγγελία εργασίας έφερε την καταστροφή. Πώς έφτασε στο σημείο, όμως, να χάσει το Axie Infinity να χάσει 620 εκατομμύρια δολάρια; Εξηγούμε ευθύς αμέσως.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο The Block, ένας μηχανικός υπολογιστών της Sky Mavis, η οποία έφτιαξε το Axie Infinity, προσεγγίστηκε μέσω του Linkedin από χάκερ που παρίσταναν τους εκπρόσωπους ενός εργοδότη. Ο ίδιος έδωσε την ευκαιρία, περνώντας μάλιστα από αρκετές συνεντεύξεις, μέχρι που τελικά η θέση εργασίας ήταν ολοκληρωτικά δική του. Η προσφορά αμοιβής δε, παχυλή.

Ο εργοδότης που υποτίθεται τον προσέλαβε, του έστειλε ένα PDF, το οποίο όμως είχε μέσα λογισμικό υποκλοπής. Οι χάκερ με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διεισδύσουν στο Ronin, το δίκτυο blockchain του Axie Infinity, όπου οι χρήστες μετέφεραν κρυπτονομίσματα Ethereum. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνουν φτερά 620 εκατομμύρια δολάρια.

Πίσω από την υποκλοπή, κρυβόταν η βορειοκορεάτική ομάδα Lazarus, όπως αποκάλυψε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Φυσικά, η Sky Mavis απέλυσε τον άτυχο εργαζόμενο, ο οποίος πήγαινε για τα πολλά και έχασε και τα λίγα. Είναι να έχεις τύχη γενικά στη ζωή σου…

Πάντως, το παιχνίδι ήταν τόσο δημοφιλές που ένα ντοκιμαντέρ στο Youtube είχε αναφέρει πως ορισμένοι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα στις Φιλιππίνες, βασίζονταν στο Axie Infinity για τα προς το ζην. Αυτό γινόταν γιατί το παιχνίδι έδινε ανταμοιβές με τη μορφή κρυπτονομίσματος, που ονομαζόταν Smooth Love Potion. Ωστόσο, το Axie Infinity θα είχε την ίδια κατάληξη, ακόμα κι αν δεν γινόταν το συμβάν με τους χάκερ, μιας και είχε κακή οικονομική στρατηγική, σύμφωνα με το Decrypt.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

iOS 16: Τα features του νέου λογισμικού των iPhone + 3 «κρυφά» κόλπα που δεν ήξερες

Neptune: Το διαστημόπλοιο που θα σε πηγαίνει διακοπές στο διάστημα το 2024

Moto Ondoso: Μια εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να σταματήσει την καταστροφή της Βενετίας