Δεν μπορούμε να πούμε κάτι λιγότερο από τη λέξη «απολαυστική» για τη φωτογράφιση και τη συνέντευξη που παραχώρησε η Adele, στη Vogue. Με αφορμή το νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς, με μια μικρή γεύση να παίρνουμε στις 15 Οκτωβρίου με το κομμάτι Easy on Me, η τραγουδίστρια μίλησε για το διαζύγιό της, την απώλεια κιλών, το άγχος, την πανδημία που την πέρασε με τον γιο της Angelo και γενικά όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για εκείνη. Η Adele είχε να μιλήσει σε δημοσιογράφο από το 2016, οπότε όχι μόνο η απουσία της είχε γίνει αισθητή, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, η ζωή της είχε συνεχώς εξελίξεις που δεν γινόμασταν μάρτυρες με κάποιο τρόπο.

Επιστρέφοντας ξανά στη μουσική βιομηχανία, η τραγουδίστρια κράτησε το μυστήριο γύρω από το άλμπουμ της, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα αλλά ούτε και την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του. Εξήγησε, βέβαια, πως θα διαφέρει από τα προηγούμενα, ενώ ανέφερε πως όλα της τα κομμάτια έγιναν σταδιακά ένας τρόπος, έτσι ώστε ο γιος της μία μέρα να τα ακούσει και να κατανοήσει καλύτερα εκείνη την περίοδο της ζωής της.

«Έχει τόσες πολλές απλές ερωτήσεις για εμένα, που δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν ξέρω την απάντηση. Όπως, ‘Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μένουμε μαζί;’, Απλά οι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό όταν παίρνουν διαζύγιο. ‘Αλλά γιατί όχι;’, Και είμαι σε φάση, δεν ξέρω. Δεν είναι αυτό που κάνει η κοινωνία. Και: ‘Γιατί δεν αγαπάς πια τον μπαμπά μου;’. Και εγώ λέω, ‘Αγαπάω τον μπαμπά σου. Απλά δεν είμαι ερωτευμένη’. Δεν μπορώ να τα κάνω αυτά να βγάλουν νόημα σε ένα 9χρονο».

Συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι σίγουρη ότι πρόκειται για άλμπουμ διαζυγίου, μιας και δεν μιλάμε για έναν πρώην της, αλλά για τον πατέρα του παιδιού της. «Είναι ευαίσθητο θέμα για εμένα, αυτό το album, το πόσο πολύ το αγαπάω. Πάντα λέω ότι το 21 δεν μου ανήκει πλέον. Όλοι οι άλλοι το πήραν τόσο πολύ μέσα στις καρδιές τους. Αυτό δεν θα το αφήσω. Αυτό είναι το album μου. Θέλω να μοιραστώ τον εαυτό μου με όλο τον κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα το αφήσω ποτέ».

Για το διαζύγιο της με τον Simon Konecki, εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε πολύ πριν το γνωστοποιήσει στον κόσμο, τον Απρίλιο του 2019. «Απλά δεν ήμουν χαρούμενη. Κανένας μας δεν έκανε κάτι λάθος. Κανένας μας δεν πλήγωσε τον άλλον ή κάτι τέτοιο. Ήταν απλά ότι ήθελα ο γιος μου να με βλέπει να αγαπάω πραγματικά και να αγαπιέμαι. Είναι πραγμαικά σημαντικό για εμένα. Αν μπορέσω να φτάσω τον λόγο που έφυγα, που ήταν το κυνήγι της δικής μου ευτυχίας, ακόμα κι αν έκανε τον Angelo πραγματικά στεναχωρημένο, αν μπορέσω να βρω αυτή την ευτυχία και με δει μέσα σε αυτή την ευτυχία, τότε ίσως καταφέρω να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Μου είπε στα μούτρα μου, ‘Μπορείς να με δεις;’ και εγώ είπα ‘Ε, ναι’. Και απάντησε, ‘Επειδή εγώ δεν μπορώ να σε δω’. Λοιπόν, όλη μου η ζωή κατέρρευσε εκείνη την στιγμή. Ήξερε ότι δεν βρισκόμουν εκεί. Τότε ξεκίνησα να μοιράζομαι πράγματα μαζί του».

Ο κορονοϊός και τα lockdowns ήταν, όπως για όλο τον κόσμο, μια εξαιρετική αγχωτική περίοδο και για την Adele. Ένας τρόπος αντιμετώπισής του ήταν η πολλή γυμναστική, που δεν έχει σκοπό την απώλεια βάρους, αλλά την καταπολέμηση του άγχους. Εθίστηκε στη γυμναστική, όπως είπε, έκανε τρεις φορές την ημέρα. Εκτός από την σωματική άσκηση, έκανε ηχοθεραπεία, διαλογισμό και μπόλικη ψυχοθεραπεία. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό της. Έλεγε πως «αν μπορώ να κάνω το σώμα μου δυνατό με τη γυμναστική, γιατί να μην κάνω τα αισθήματα και το μυαλό μου;».

«Θυμάμαι να κάθομαι με δύο φίλες μου και να είμαι κάπως, ‘Πότε θα σταματήσω να νιώθω έτσι;’ και θα απαντούσαν, ‘Με τον καιρό’. Και θα έλεγα, ‘Ναι, αλλά σε πόσο καιρό;’. Και μία από αυτές έκλαψε και είπε, ‘Δεν ξέρω. Θα είναι διαδρομή’. Και όντως ήταν».

Μετά την υπέροχη συνέντευξη που έδωσε, το σίγουρο είναι πως η Adele μας είχε λείψει περισσότερο απ΄όσο φανταζόμασταν. Και τα όσα είπε στη Vogue αποτελούν δύναμη για κάθε άνθρωπο που νιώθει ότι έχει χάσει τη διαδρομή του. Με έναν σκοπό ζωής, έναν στόχο, έρχεται και η δύναμη και στο τέλος όλα γίνονται. Η τραγουδίστρια, ακόμα και τώρα, επιδέχεται σχόλια αρνητισμού για την απώλεια κιλών, ωστόσο όπως είπε και η ίδια, «είναι το σώμα μου και το κάνω ότι θέλω». Κι αυτή είναι μια καλή απάντηση σε όσους νομίζουν πως έχουν λόγο στη ζωή του άλλου.