Ειδικός αυτοσχέδιος μηχανισμός με δυναμίτιδα χρησιμοποιήθηκε (Τρίτη 14/3) στο παντοπωλείο της Νέας Ερυθραίας προκειμένου να σταλεί το… μήνυμα. Βέβαια οι Αρχές δείχνουν να μην έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από το «χτύπημα».

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στην ΕΛ.ΑΣ., μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) στο κατάστημα στη συμβολή των οδών Στροφυλίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι πως τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ασύμμετρα ισχυρά, για το μέγεθος του καταστήματος.

Στο παντοπωλείο ουσιαστικά εργάζεται μία οικογένεια, με έναν από τους συγγενείς να έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με το νόμο.

Συγκεκριμένα πρόσωπο κοντά στην ιδιοκτησία του καταστήματος είχε καταδικαστεί για υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης. Το εύρος και το είδος όμως της καλλιέργειας δεν ήταν τέτοιο που να συνηγορεί επαφές με τον υπόκοσμο. Γι’ αυτό και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε… κατά λάθος.

Όλα αυτά βεβαίως αποτελούν εικασίες ανάμεσα από τις πολλές που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης των στοιχείων. Το Τμήμα Εκβιαστών έχει εμπλακεί στην υπόθεση και κινείται μεθοδικά για τη συλλογή του βιντεοληπτικού υλικού από τα γύρω καταστήματα. Εκτιμάται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουν ακριβή εικόνα για το ποιος κρύβεται πίσω από το περιστατικό.