Πλούσιο πελατολόγιο σε καρνέ-μαμούθ που περιελάμβανε όλη την Αθήνα είχε σπείρα διακινητών που εξαρθρώθηκε την περασμένη Τρίτη (7/3).

Θέμα χρόνου αποτελεί για τη Δίωξη Ναρκωτικών ο εντοπισμός του αρχηγού σπείρας διακίνησης κοκαΐνης. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων, «σακατεύοντας» τη συμμορία που είχε πελάτες σε καρνέ-μαμούθ και έκανε ντελίβερι 24 ώρες το 24ωρο.

Τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Ταύρο και στον Πειραιά. Ωστόσο εκτιμάται πως η δράση τους εκτεινόταν σε όλη την Αθήνα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν των πέντε ατόμων βρέθηκαν οκτώ κινητά, ενώ κατά πληροφορίες κάποια απ’ αυτά ήταν τα λεγόμενα «πακιστανικά».

Η Δίωξη Ναρκωτικών, πέρασε χειροπέδες σε 31χρονο ελληνικής καταγωγής, σε τρεις αλβανικής καταγωγής 23, 27 και 34 ετών. Επίσης συνελήφθη και μία συμπατριώτισσα των τελευταίων ηλικίας 33 ετών.

Δύο εκ των συλληφθέντων λειτουργούσαν όλο το 24ωρο και χρησιμοποιούσαν κρύπτες σε διαμορφωμένα οχήματα για να κάνουν τις παραδόσεις.

Σημειώνεται δε, πως αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα όπως και ο αρχηγός. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία φέρονται να είναι αλβανικής καταγωγής. Οι Αρχές διαπίστωσαν από συνομιλίες και άλλες πληροφορίες πως η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 800 παραδόσεις, αξιοποιώντας το καρνέ-μαμούθ όπου διαχειριζόταν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους… ντελιβεράδες κοκαΐνης με το καρνέ-μαμούθ

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 7-3-2023 στον Ταύρο και τον Πειραιά,  31χρονος ημεδαπός, 3 αλλοδαποί, ηλικίας 23, 27 και 34 ετών και 33χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Αναζητούνται έτερα μέλη της οργάνωσης.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους  δράση.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, ως υπαρχηγός, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια, την επανατυποποίηση, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση. Επιπλέον ήταν αρμόδιος για της ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων από την πώληση τους.

Η 33χρονη και ο 34χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση, με τον 34χρονο να εισπράττει τα κέρδη από την πώληση και να τα αποστέλλει σε αρχηγικό μέλος.

Ο 23χρονος και ο 31χρονος, ο οποίος διέθετε όχημα ιδιοκτησίας του για τις μεταφορές τους, είχαν αναλάβει την διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από -800- συναλλαγές διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία μετέφεραν μέσα σε κρύπτες των επιχειρησιακών τους οχημάτων και λάμβαναν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά τηλέφωνα για τις συνομιλίες τους.

καρνέ-μαμούθ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και εντός οχημάτων των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -54,7- γραμμ. κοκαΐνης διαμοιρασμένα σε πλήθος νάιλον συσκευασιών,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών,
  • -30- ευρώ,
  • αυτοκίνητο και
  • 8 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων συνεχίζεται.

Photo credits: Shutterstock, ΕΛ.ΑΣ.