Ένα ραντεβού θανάτου κοντά στον σταθμό Περισσού στη Νέα Ιωνία είναι το νέο συμβάν το οποίο οι Αρχές καλούνται να ξεδιαλύνουν, μεταξύ παιδιών και νεαρών ανδρών ηλικίας από 14 έως 19. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και φαίνεται πως υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού θανάτου.

Ξεφεύγει πέρα από κάθε έλεγχο η κατάσταση με την εγκληματικότητα στις μικρές ηλικίες, ακόμη και κάτω των 16 ετών. Πλέον προστίθενται νέα τακτικές ακόμη και σε αυτές τις ηλικίες, ενώ η οπαδική βία φαίνεται πως αποτελεί πλέον μονάχα πρόφαση.

Το φαινόμενο των ραντεβού θανάτου ήταν σύνηθες μεταξύ των χούλιγκαν, εδώ όμως σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, δεν έχουμε να κάνουμε με οπαδική βία. Η σύγκρουση σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση προέκυψε «διά ασήμαντο αφορμή», με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Το πρωί της Κυριακής (23/4) οι Αρχές και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προσήγαγαν τέσσερα Ελληνόπουλα ηλικίας 14, 14, 15 και 19, οι οποίοι κατόπιν αναγνώρισής τους από τα θύματα κατηγορούνται, ο καθείς για διαφορετικούς λόγους, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι παραπάνω αποτελούν κομμάτι μίας «κομπανίας» δέκα ατόμων που είχαν προγραμματίσει ραντεβού θανάτου στο πάρκο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του Περισσού. Από τη συμπλοκή δύο 16χρονοι, επίσης ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκαν με μαχαίρι στον δεξί μηρό και στον δεξί αστράγαλο ο ένας και στον δεξί μηρό ο άλλος. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι τραυματισμοί στον μηρό από μαχαίρι είναι συνήθης τακτική στον «αστικό πόλεμο» και είναι ένα χτύπημα ιδιαίτερα επικίνδυνο.

ραντεβού θανάτου

Οι δράστες της επίθεσης, μόλις ολοκλήρωσαν τον σκοπό τους έφυγαν από το σημείο. Ο 19χρονος που φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι, το πέταξε σε παρακείμενο κάδο, το οποίο όμως ανακάλυψαν οι Αρχές.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Λόγω ανηλικότητας δεν προβλέπεται προφυλάκιση για τους κάτω των 15 ετών.

Photo credits: Shutterstock, ΕΛ.ΑΣ.