Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Καρδίτσα, μετά τη σύλληψη πέντε ανδρών οι οποίοι κατά τη διάρκεια ελέγχου ενός οχήματος στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν 197 νόμιμα δελτία ταυτότητας, σταυρωμένα ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψήφιου βουλευτή αλλά και το ποσό των 6.060 ευρώ.

Όλα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (20/5), όταν οι Αρχές εντόπισαν ύποπτο όχημα το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, σε περιοχή της Καρδίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr οι Αρχές φέρονται να είχαν πληροφορίες για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στη συγκεκριμένη περιοχή. Έχει προκληθεί αναστάτωση και σάλος στην Καρδίτσα από τα όσα έχουν βγει στην επιφάνεια, που σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, αφορούν την περιοχή Σοφάδες, λίγο έξω από την Καρδίτσα.

Κατά τον έλεγχο στο όχημα το οποίο ανήκει σε εναν από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, ένα διαβατήριο, δύο φωτοτυπίες ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που κάθε ένας περιειχε πέντε σταυρωμένα ψηφοδέλτια με το όνομα συγκεκριμένου υποψήφιου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., από την επιχείρηση των αστυνομικών της ΟΠΚΕ εντοπίστηκαν δύο άτομα (εκ των πέντε συλληφθέντων) οι οποίοι είχαν πάνω τους το ποσό των 6.060 ευρώ και εκτιμάται κατά πληροφορίες πως είτε αποτελούσε αντίτιμο για την προσπάθεια άσκησης εκλογικής επιρροής, είτε το ποσό που αναμενόταν να μοιραστεί -ενδεχομένως- ισομερώς σε ψηφοφόρους.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων.

Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας για τη συγκεκριμένη υπόθεση και έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί κατά πόσο θα επηρεάσει την εκλογική διαδικασία στη συγκεκριμένη περιοχή.