Τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6, θα μπορούσε να είναι αυτό που έκανε το BBC, αλλά ένεκα της κηδείας της Ελισάβετ, όπου υπάρχει παπάς και θάβεται η αποδημήσασα εις τόπο χλοερό Ελισάβετ, δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Θα πούμε όμως ότι στη Βρετανία η βασιλειολαγνεία έχει χτυπήσει ταβάνι αυτές τις ημέρες και βλέπεις όλα τα μέσα να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. Επισκιάζει τα πάντα. Εύλογα λοιπόν στο βρετανικό δίκτυο μπερδεύτηκαν και μας φόρτωσαν κι εμάς τη βασιλεία, αφού ο Παύλος Γλύξμπουργκ γράφτηκε ως Crown Prince of Greece.

Πρίγκιπας Διάδοχος του Στέμματος στην Ελλάδα. Αυτό έγραφε το σουπεράκι στη ζωντανή μετάδοση, όπου ως άλλος Ντ΄Αρντανιάν εμφανίστηκε ο Παύλος Γλύξμπουργκ με goatie και μίλησε για την Ελισάβετ, αλλά και για τα Ελγίνεια, σαν να είναι κάποιος απεσταλμένος της Ελλάδας.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο, μια κυρίαρχος που έδωσε το παράδειγμα, που θα θαυμάζεται για πάντα για την ηγεσία της και τη δέσμευσή της στο έθνος της και στην κοινοπολιτεία. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στο σύνταγμά της και θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για την καλοσύνη που έδειξε στους γονείς και την οικογένειά μου σε στιγμές ανάγκης. Ας είμαστε τώρα ευγνώμονες για τη ζωή της και ας προσβλέπουμε στο μέλλον. Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ζήτω ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’», είπε ο Παύλος Γλύξμπουργκ στην τοποθέτηση του.

Μαζί με το BBC, την ίδια πατάτα έκανε σήμερα και το Channel 4 στα social media και στην τηλεοπτική μετάδοση.

Κάτι τέτοιο δεν πέρασε απαρατήρητο και ξεσηκώθηκε θύελλα σχολίων από χθες στα social media, με πολλούς να υπενθυμίζουν πως η Ελλάδα ξαπόστειλε τη βασιλεία εδώ και 50 χρόνια και δεν έχει καμία ανάγκη για μοναρχίες.

Θέση πήρε μάλιστα επί του ζητήματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου που είπε ότι «Δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα στην Ελλάδα, πρίγκιπας διάδοχος του στέμματος. Το πολιτειακό έχει κριθεί οριστικά με δημοψήφισμα στη Μεταπολίτευση» και έριξε και τη μπηχτή προς τον Παύλο με την ατάκα «Το πώς αυτοαποκαλείται κανείς είναι δικό του ζήτημα».

Αν ισχύει αυτό, κύριε Οικονόμου θέλουμε να αναγορευτούμε Πλούσιοι και να μας δώκετε μερικά εκατομμύρια για να υποστηρίξουμε αυτόν τον τίτλο.

Το καλύτερο tweet που διαβάσαμε επί του Crown Prince of Greece, ήταν αυτό του άκρως δημιουργικού χρήστη Salonick, αλλά δεν ήταν ο μόνος που σχολίασε καυστικά την αναγόρευση αυτή.

Δείτε και τα υπόλοιπα tweets με τη σκέψη πως οι Βρετανοί δεν έχουν ιμπεριαλιστικές τάσεις μόνο σε χώρες, αλλά θέλουν να χρέωνουν παντού βασιλείες για να νιώθουν καλύτερα με το ότι 12 μέρες τώρα έχουν ξοδέψει κάτι δισεκατομμύρια λίρες για την κηδεία της Ελισάβετ.

https://twitter.com/giodimo_/status/1571557438318432258?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1571557438318432258%7Ctwgr%5E56222b8a8bdc159b0337d85444e1da17d236a8f1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fpaylos-glyxmpoyrgk-orgi-gia-ti-vretaniki-emfanisi-toy-os-prigkipas-den-einai-crown-einai-clown.9764076.html

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μετά τον θάνατό της η σειρά The Crown ανέβηκε στο Top10 του ελληνικού Netflix

Πρίγκιπας Χάρι: Γιατί αφαίρεσαν τα αρχικά της βασίλισσας Ελισάβετ από τη στολή του

Η αιματηρή ιστορία του καταραμένου διαμαντιού Kohinoor: Το κόσμημα στο στέμμα για το οποίο όλοι μιλούν