Με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο για… ταξίδι από τα νότια προάστια, ένα πραγματικό τάγμα εφόδου, μία ομάδα από χούλιγκανς έφτασαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (17/5) μέχρι το Μορτερό της Νέας Ερυθραίας για να την «πέσουν» σε οπαδούς άλλης ομάδας.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στις Αρχές είναι πως οι νεαροί θερμοκέφαλοι πραγματικά χρησιμοποιούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους ή στα σπίτια τους για να γίνονται πιο αποτελεσματικοί και επικίνδυνα στα ραντεβού θανάτου. Χαρακτηριστικό είναι πως στο επεισόδιο στη Νέα Ερυθραία χρησιμοποιήθηκε μέχρι και πιρούνα για ψητά!

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, το «τάγμα εφόδου» αποτελούνταν από τουλάχιστον 25 άτομα, το οποίο έφτασε στο Μορτερό με κομβόι από δίκυκλα και τουλάχιστον δύο αυτοκίνητο. Εκεί, συνάντησαν δύο άτομα τα οποία και ξυλοκόπησαν με σιδερογροθιά. Ειδικά σε ένα από τους δύο νεαρούς, επειδή φορούσε φούτερ αντίπαλης ομάδας τον ανάγκασαν να μείνει γυμνός.  

Η… τσάρκα για το «τάγμα εφόδου» όμως δεν τελείωσε εκεί. Κατά πληροφορίες αφού άφησαν τους δύο νεαρούς να φύγουν, έκαναν… γύρα για να βρουν και άλλους νεαρούς, οπαδούς ενδεχομένως άλλης ομάδας. Πολύ κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ματρώνης, εντόπισαν άλλα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η νέα κομπανία που εντόπισαν οι δράστες ήταν φίλοι με τους προηγούμενους που δέχτηκαν επίθεση.

Σ’ εκείνο το σημείο η επίθεση ήταν γενικευμένη, με το «τάγμα εφόδου» να χρησιμοποιεί ότι είχε πάνω του για να κάνει ζημιά. Από τον αχό της «μάχης», ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και κλιμάκιο της ΟΠΚΕ βρέθηκε στο σημείο. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν το ένα όχημα, συλλαμβάνοντας τρεις νεαρούς 16, 19 και 20 ετών.  

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για το «τάγμα εφόδου»

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 17-5-2023 στη Νέα Ερυθραία από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις ημεδαποί, 16, 19 και 20 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 17-5-2023 ομάδα περίπου -25- ατόμων κινούμενοι με αυτοκίνητο και δίκυκλα προσέγγισαν δύο άτομα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ένας εκ των οποίων ανήλικος που φορούσε μπλούζα με διακριτικά ομάδας.

Ακολούθως, εκδήλωσαν επίθεση σε βάρος του τραυματίζοντας τον με σιδερογροθιά ενώ παράλληλα τους εξύβριζαν.

Αφού οι παθόντες κατάφεραν να απομακρυνθούν, η ομάδα εκδήλωσε εκ νέου επίθεση σε βάρος 4 ατόμων, εκ των οποίων 3 ανήλικοι, που ήταν στην ίδια παρέα με τους ανωτέρω παθόντες, σε παρακείμενο σημείο.

Τους προσέγγισαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες και κράνη, κρατώντας ξύλινα στειλιάρια, μαχαίρια και τσεκούρι και αφού τους ρώτησαν τις οπαδικές τους προτιμήσεις τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, και αφαίρεσαν το κινητό ενός εκ των θυμάτων.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν κοντά στο σημείο των επιθέσεων δύο αυτοκίνητα, οι επιβαίνοντες των οποίων φορούσαν κουκούλες και στη θέα των αστυνομικών οι οδηγοί τους ανέπτυξαν ταχύτητα.

τάγμα εφόδου

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξύλινο στειλιάρι,
  • ξύλινο ρόπαλο,
  • μεταλλική τσιμπίδα,
  • κεραία αυτοκινήτου,
  • -2- κουκούλες τύπου full face,
  • μπλούζα με κουκούλα και
  • σπρέι.

Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς και έπειτα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις ανωτέρω επιθέσεις και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου), ΕΛ.ΑΣ.