Συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στο μπάσκετ και στο τέλος της καριέρας του, αλλά και στην πολιτική και την απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στην Αθήνα, παραχώρησε ο Νίκος Παππάς. Το σχόλιό του που θα συζητηθεί περισσότερο αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ που τον έχει στηρίξει δημόσια.

Μιλώντας στο «Πρωϊνό» του ΑΝΤ1, ο Παππάς εξήγησε ότι παρότι ο Παναθηναϊκός του πρότεινε νέο συμβόλαιο «ήταν απόφασή μου να σταματήσω».

Η κουβέντα επεκτάθηκε στα πολιτικά κι εκεί ήταν που ο Παππάς πέταξε μια μίνι «βόμβα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εκφράζει απόλυτα και πως κάποιες θέσεις του τον βρίσκουν αντίθετο.

«Η πολιτική μπήκε στη ζωή μου τελευταία. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμή είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω, είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω.

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπό που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη»», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας, τέλος, την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή υποστήριξε ότι το τέρας του φασισμού υπάρχει και επιβιώνει. «Δεν ήταν έκπληξη για μένα».