Όταν βρίσκεσαι σε ένα μέρος που είναι πολύ όμορφο, θες να το απαθανατίσεις. Και μόνο του, αλλά και με σένα μέσα. Κι αν δεν έχεις κάποιον να σε βγάλει φωτογραφία, τότε θα τραβήξεις selfie. Ή αν το selfie mode είναι πιο κολακευτικό. Σε κάποια μέρη αυτό προκαλεί υπερφόρτωση με τουρίστες που περιμένουν στην ουρά για να βγάλουν μια φωτογραφία και χάνεται σιγά σιγά η μαγεία της απόλαυσης της θέας και του μέρους.

Το Πορτοφίνο είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη στον κόσμο, είναι το αφάν γκατέ της Ιταλίας σε επίπεδο προορισμών και συγκεντρώνει διεθνές τζετ σετ και πολλά ακριβά σκάφη. Από το λιμάνι του μέχρι τα πιο πάνω σημεία, έχει μια υπέροχη θέα στα νερά της Τυρρηνικής Θάλασσας.

Όλοι θέλουν να βγάλουν selfie, αλλά αυτό δεν θα είναι πια εφικτό οπουδήποτε. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν στη διάρκεια του Πάσχα τις ζώνες μη αναμονής, όπου θα απαγορεύεται στους τουρίστες να βγάζουν selfie και να προκαλούν μεγάλες ουρές αναμονής.

Όποιος παραβαίνει τον νόμο, θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 275 ευρώ. Φυσικά, η τιμωρία δεν θα είναι για τη selfie, αλλά για τον υπερβολικό χρόνο που χρειάζονται κάποιοι. Αν μπορείς δηλαδή να κάνεις τη δουλειά σου στα γρήγορα, με μια λήψη, εικάζουμε πως δεν θα υπάρχει πρόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι οι ώρες αιχμής να μειώσουν τη μεγάλη αναμονή για τους τουρίστες, με τον δήμαρχο Ματέο Βιακάβα να κάνει λόγο για ένα χάος που προκαλούν οι τουρίστες όταν σταματούν για να βγάλουν selfies και μπλοκάρουν τα στενοσόκακα αυτού του πολυτελούς ψαροχωριού.

Αυτή η απαγόρευση θα έχει ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και θα ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν για την Ιταλία.