Μπορεί η πανέμορφη αρχιτεκτονική των Κυκλάδων να εντυπωσιάζει αλλά η μοναδική Σύρος «κλέβει» την προσοχή με την ιδιομορφία της.

Το νησί-πρωτεύουσα των Κυκλάδων με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του αποτελεί προορισμό που τον επιλέγεις για τις διακοπές σου όχι μόνο για να κάνεις μπάνια και να αξιοποιήσεις την καλοκαιρινή (ή πασχαλινή) σου άδεια αλλά και για να δεις πανέμορφες εικόνες κάνοντας βόλτα στα γραφικά σοκάκια της.

Ιδιαίτερα εμπνευσμένη από την λατινοκρατία που έλαβε χώρα στο νησί μετά και την 4η σταυροφορία, η Σύρος θυμίζει έντονα τις παραθαλάσσιες πόλεις της Νοτίου Ιταλίας.

Οι καθολικές εκκλησίες που θα βρει κανείς κάνουν βόλτες στα σοκάκια της, ειδικά στην Άνω Σύρο που αποτελεί και ένας από τους πρώτους οικισμούς των Ενετών στην Ελλάδα, μόνο ενισχύουν τον «ιταλικό» αυτόν αέρα.

Σύρος

Μία βόλτα στο πολυσύχναστο κέντρο της Ερμούπολης. Στο βάθος το δημαρχείο του Δήμου Κυκλάδων, σημείο συνάντησης των ντόπιων και όχι μόνο. Στο φόντο μία ακόμη από τις πανέμορφες εκκλησίες της. (φωτογραφίες: Instagram @varvaroulad)

Μία βόλτα στο λιμάνι, στο πρώτο πράγμα που συναντά κανείς όταν φτάνει στο νησί με το πλοίο, αρκεί για να καταλάβει πόση ομορφιά θα συναντήσει. Από την πυκνοκατοικημένη Ερμούπολη μέχρι την μαρίνα της κυκλαδικής πρωτεύουσας, οι εικόνες είναι μαγευτικές.

Σύρος

Η μαρίνα της Ερμούπολης το βράδυ. Εκτός από την νυχτερινή ζωή, μία βόλτα με τα πόδια αξίζει για να κάνει κανείς αξέχαστες αναμνήσεις.

 

Σύρος

Το λιμάνι της Ερμούπολης την ημέρα. Απλωμένα πάνω από το νερό βρίσκονται ένα σωρό ταβερνάκια, καφέ, clubs.

Σύρος

H ιδιαίτερη χρωματική παλέτα της Σύρου.

Σύρος

Δεν τελειώνουν τα «instagrammable» σημεία της Σύρου, καθώς τα σοκάκια της είναι γεμάτα με χρώμα.

Σύρος

Θα είσαι στην Σύρο αλλά θα νιώθεις σαν να είσαι στην Ιταλία. Καθολικός ναός στην καρδιά της Άνω Σύρου.

Όσο για τις παραλίες, καμία δεν εντυπωσίασε τα αυστηρά μας γούστα (έτσι είναι όταν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεσαι και διαφορετικό ελληνικό νησί). Ακόμη και η «καλύτερη παραλία του νησιού», το Κίνι, με τα καταγάλανα νερά και την χρυσαφένια άμμο, μας χάρισε μία μάλλον δυσάρεστη εμπειρία λόγω των πολλών μποφόρ που επικρατούσαν τις ημέρες που την επισκεφτήκαμε.

@varvaroulad #fyp #syros #kini ♬ πρωτότυπος ήχος – Mparmpara

Ωστόσο, το νερό και η άμμος ήταν πεντακάθαρα. Το ίδιο και στην παραλία «Γαλησσάς», η οποία έτυχε να έχει λιγότερο αέρα.

Σύρος

Η παραλία «Γαλησσάς» με την ασημένια της άμμο.

Το σημείο που άξιζε ίσως περισσότερο για μπάνιο, ήταν η προβλήτα στην παραλία «Αστέρια». Εκεί, παρά το ενοχλητικό τσιμέντο, περιμένουν τον λουόμενο μερικές ξύλινες ομπρέλες ώστε να αράξει από κάτω και να κάνει τις βουτιές του.

Σύρος

Η προβλήτα στην παραλία Αστέρια, όπως την βλέπεις κατεβαίνοντας τα σκαλιά για να την συναντήσεις.

Αν αναρωτιέστε αν αξίζει ή όχι να επισκεφτείτε την Σύρο, μην έχετε αμφιβολίες. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και πανέμορφο νησί για όλα τα γούστα.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή της χαλβαδόπιτα.

Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Φλέβες: Το νησί που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλιαγμένη και νομίζεις ότι είσαι Ιόνιο

Έδεμ: H παραλία που θεωρούσες «σάπια», αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία

Christiania: Η πιο αναρχική γειτονιά της Δανίας είναι τα δικά της «Εξάρχεια»