Σειρές που έφεραν τους ήρωες των βιβλίων στην μικρή οθόνη, και που μας έκαναν να κολλήσουμε.

Υπάρχουν εκείνοι που λένε πως τα βιβλία πάντα θα είναι καλύτερα από μια τηλεοπτική ή κινηματογραφική μεταφορά. Υπάρχουμε κι εμείς που την ώρα που διαβάζουμε τις χάρτινες σελίδες τους, πλάθουμε τους χαρακτήρες και τις σκηνές στο μυαλό μας, σαν να γυρίζουμε τις δικές μας σειρές ή ταινίες.

Επομένως, αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε, το κάνουν άλλοι για εμάς. Άλλοι με επιτυχία, άλλοι με αποτυχία. Όπως και να ΄χει, έχουμε μαγευτεί αρκετές φορές με σειρές που ενώ γνωρίζαμε την ιστορία και το φινάλε, πάλι μας έκαναν τις παρακολουθούμε μέχρι τέλους.

Γι’αυτό σκεφτήκαμε πως αν έχεις παρακολουθήσει τις ακόλουθες σειρές τότε πρέπει να διαβάσεις τα βιβλία και τούμπαλιν:

Big Little Lies

Ένα βιβλίο που άπαξ και το ξεκινήσεις, δύσκολα θα το αφήσεις από τα χέρια σου. Η συγγραφέας Liane Moriarty έδωσε τα ρέστα της, κυριολεκτικά. Και εν συνεχεία, τη σκυτάλη πήρε η Reese Witherspoon, η οποία το έκανε σειρά στο HBO, το 2017.

Η πλοκή της υπόθεσης λαμβάνει χώρα στην ήσυχη παραλιακή πόλη Μόντερεϊ, στην Καλιφόρνια. Στοργικές μαμάδες, επιτυχημένοι σύζυγοι, αξιολάτρευτα παιδιά, όμορφα σπίτια: Τι ψέματα θα πουν για να κρατήσουν όρθιο τον τέλειο κόσμο τους; Η Μάντελιν, η Σελέστ και η  Τζέιν και μας περιγράφουν μια κωμόπολη που βράζει από τις φήμες.

σειρές

Ένας μυστηριώδης φόνος φαίνεται πως πυροδοτήθηκε από τις αντιζηλίες και τα μυστικά των τριών μαμάδων. Η Μάντελιν που ζηλεύει τη νεότερη σύζυγο, την Μπόνι,  του πρώην άντρα της. Η καλύτερη φίλη της, η Σελέστ, πρώην δικηγόρος με έναν φαινομενικά τέλειο γάμο με νεότερό της και η Τζέιν, ανύπαντρη μητέρα με σκοτεινό παρελθόν, την οποία η Μάντελιν και η Σελέστ αναλαμβάνουν υπό την προστασία τους.

Από τα πιο ωραία βιβλία και από τις πιο ωραίες σειρές. 

Unorthodox

Μία από τις σειρές που έκαναν πάταγο στο Netflix, ήταν το Unorthodox, το οποίο βασίστηκε στο best seller βιβλίο των New York Times, με τίτλο «Unorthodox-Το τίμημα της προσωπικής μου ελευθερίας». Επιτυχία σαν βιβλίο, επιτυχία και σαν σειρά.

Η υπόθεση ακολουθεί την Σίρα Χαας, μέλος της αυστηρής θρησκευτικής σέκτας των χασιδιστών Εβραίων του Σάτμαρ. Μεγάλωσε υπακούοντας σε συγκεκριμένους κανόνες και έθιμα, από τι να φάει μέχρι σε ποιον να μιλήσει.

σειρές

Αναγκάστηκε να παντρευτεί από προξενιό, στα 17 της έτη, νιώθοντας σαν φυλακισμένη σε έναν προβληματικό γάμο από πολλές απόψεις. Κάπως έτσι, θα βιώσει το δίπολο ανάμεσα σε αυτά που επιθυμεί και σε αυτά που πρέπει να ακολουθήσει από την κοινότητα της. Και αποφασίζει έτσι να το σκάσει…

Να πούμε πως η Έσθερ Σαπίρο έδωσε για ακόμη μια φορά τον καλύτερο της εαυτό. Το Unorthodox βασίζεται σε αληθινή ιστορία και είναι σίγουρα από τις σειρές που πρέπει να δεις.

The Handmaid’s Tale

Η σειρά βασίστηκε στην ομώνυμη δυστοπική νουβέλα της Margaret Atwood -που την έγραψε στο Βερολίνο το 1985- και έκανε επιτυχία, γιατί πολύ απλά είναι ένα αριστούργημα. Και το βιβλίο και η σειρά που προβάλλεται στο Hulu. 

Η σειρά (και το βιβλίο) μιλά για ένα καθεστώς. Οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν και υπάρχει η Νέα Αγγλία ή το Κράτος του Γκίλεντ.  Οι Γιοι του Ιακώβ, μια φαλλοκρατική αίρεση, κατέλυσε το πολίτευμα και εγκαθίδρυσε τον κόσμο όπου η γυναίκα είναι πιο υπό κι από υπό. 

Πρωταγωνίστρια μας είναι η υπηρέτρια Offred, η οποία ζούσε μια κανονική οικογενειακή ζωή, μέχρι που θρησκόληπτοι διέλυσαν την οικογένεια της, της πήραν την κόρη, της άλλαξαν το όνομα και την έκαναν σκλάβα του σεξ στην ίδια της τη χώρα.

σειρές

Σε μια χώρα στην οποία πλέον κυριαρχεί η βία και ο θάνατος για όποιον δεν θέλει να μπει στα καλούπια του νέου καθεστώτος, η Offred προσπαθεί να βρει την κόρη της και να επιβιώσει χωρίς να χάσει τον εαυτό της και να ανακαλύψει αν υπάρχει κάποια διέξοδος από αυτό τον εφιάλτη. Και θα το κάνει πάση θυσία.

Είναι από τις σειρές που πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με όσες πρέπει να δεις. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή.

Behind her eyes

Η σειρά του Netflix που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Sarah Pinborough, είχε από την αρχή τρελό hype. Κυρίως γιατί πρωταγωνίστρια είναι η κόρη του Bono, Eve Hewson, αλλά από μόνη της είναι μια εξαιρετική σειρά.

Η υπόθεση ακολουθεί τον Ντέιβιντ και την Αντέλ, που μοιάζουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι. Ο πρώτος επιτυχημένος ψυχίατρος, η δεύτερη η όμορφη σύζυγος που τον λατρεύει. Όμως ο Ντέιβιντ ασκεί πιεστικό έλεγχο πάνω της, ενώ η Αντέλ φαίνεται πως κρύβει πράγματα.

σειρές

Όταν η νέα γραμματέας του Ντέιβιντ, Λουίζ, έρχεται όλο και πιο κοντά στο ζευγάρι, φαίνεται πως ο γάμος τους δεν πηγαίνει καθόλου καλά. 

Το Behind her eyes είναι από τις σειρές που σου δίνουν ένα τέλος που δεν περιμένεις.

Bridgerton

Το Bridgerton είναι από τις σειρές που είναι από τις πιο επιτυχημένες ever στο Netflix. Η σειρά βασίστηκε στα βιβλία της Julia Quinn, τα οποία περιγράφουν το κάθε μέλος της οικογένειας Bridgerton.

H σειρά έχει ήδη κυκλοφορήσει 2 σεζόν και πλέον η 3η είναι στα σκαριά. Στο πρώτο βιβλίο και εν συνεχεία στην πρώτη σεζόν της σειράς, η ιστορία ακολουθεί τη Δάφνη, η οποία έχει ρομαντικό love story με τον Δούκα. 

σειρές

Στη 2η σεζόν η ιστορία επικεντρώνεται στον μεγαλύτερο αδερφό της οικογένειας, τον Άντονι, που είναι και ο πιο διάσημος εργένης. Μέχρι που αποφασίζει να παντρευτεί, αλλά και να ερωτευτεί σφόδρα. Η Κέιτ είναι η γυναίκα που κερδίσει την καρδιά του, παρ΄όλο που στην αρχή αποτελεί απλά ένα εμπόδιο για τα σχέδια του Άντονι.

Το Bridgerton μπορεί να είναι από τις σειρές που υποτίθεται ότι απευθύνονται μόνο στο γυναικείο κοινό, είναι όμως πραγματικά μια καλοστημένη σειρά για να την δουν όλοι.