Δύο χρόνια μετά την πρώτη προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του, το James Bond 25, το No Time To Die δηλαδή, βρίσκεται πάλι μπροστά σε ένα μίνι αδιέξοδο που μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο. Πρόκειται για μια ταινία που δε γίνεται να κυκλοφορήσει σε καλοκαιρινή περίοδο και έχει τον περιορισμό να βγει είτε φθινόπωρο, είτε αρχές άνοιξης. Πρόκειται όμως για δύο περιόδους που σημειώνεται έξαρση στον κορωνοϊό και υπάρχει πάντα το σενάριο των lockdown, των περιορισμένων αιθουσών, άρα και των λιγότερων εσόδων.

Το No Time To Die είναι τώρα προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου, ενώ έχει κλείσει μια ανεπίσημη προβολή στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μονακό, όπου θα παρευρεθούν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος και ο σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα.

https://www.intronews.gr/3702-2-o-daniel-craig-echei-telika-mesa-tou-ligo-james-bond-de-tha-afisei-klironomia-sta-paidia-tou

Όμως η έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα και τα μέγαλα ποσοστά ανεμβολίαστων, δημιουργούν νέα ζητήματα. Η παραγωγή έχει εξετάσει το ενδεχόμενο μιας νέας αναβολής, αλλά τα νούμερα δε βγαίνουν, ιδίως από τη στιγμή που ήδη έχει ξοδευτεί ένα μπάτζετ 250 εκατομμυρίων στην παραγωγή και μερικά ακόμα εκατομμύρια στο επικείμενο προμόσιον, με μια ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, στο Royal Albert Hall.

Αναμφίβολα η αμερικανική αγορά είναι πάντοτε η βάση όλων των ταινιών, αν και το James Bond έχει παραδοσιακά περισσότερα έσοδα σε αγορές εκτός ΗΠΑ, κυρίως στη Βρετανία.

Μια νέα αναβολή θα σκότωσε την ταινία, κυρίως γιατί δεν υπάρχει τόσο ιδανικό διάστημα για να κυκλοφορήσει, όσο η 8η Οκτωβρίου. Με τα υπόλοιπα στούντιο να αναβάλλουν προγραμματισμένες πρεμιέρες τους, όπως η Sony τον Venom, το James Bond 25, η τελευταία ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ, θα έχει ιδανικό διάστημα πριν και μετά την κυκλοφορία χωρίς μεγάλο ανταγωνισμό.

Στο διάστημα πριν την 8η Οκτωβρίου, μόνο το Shang-Chi της Marvel παρουσιάζεται ως ταινία που την αναμένει το κοινό, ενώ μετά, σε περίπτωση που αναβληθεί κι άλλο το Let There Be Carnage, υπάρχει μόνο η 22α Οκτωβρίου, όταν θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα το Dune και το The French Dispatch.

Αυτό σημαίνει πως ο James Bond θα έχει ένα διάστημα 2 εβδομάδων για να συγκεντρώσει παραπάνω έσοδα και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο που πρέπει να υπερβεί τα 350 εκατομμύρια δολάρια για να θεωρηθεί η ταινία επικερδής για την MGM.

Είναι η δεύτερη φορά που μεσολαβεί διάστημα 6 ετών από μια ταινία James Bond στην άλλη, αλλά η πρώτη που συμβαίνει αυτό για τον ίδιο πρωταγωνιστή. Η προηγούμενη ήταν από το 1989 στο 1985 όταν έγινε η μετάβαση από τον Τίμοθι Ντάλτον στον Πιρς Μπρόσναν.

https://www.youtube.com/watch?v=rxhSz6Ky28Q

Ήδη πάντως το νέο James Bond έχει δημιουργήσει προσδοκίες. Σε μια 9λεπτη προβολή που έγινε στο Λας Βέγκας, στο ετήσιο συνέδριο των ιδιοκτητών κινηματογράφων, το κοινό βγήκε από την αίθουσα τρεμάμενο και με κομμένη την ανάσα, όπως αναφέρει το usatoday.com.