Ένα απειλητικό γράμμα το οποίο θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει και σημειολογικό χαρακτήρα, κατέφτασε μεσημέρι της Πέμπτης (2/3), στο δημαρχείο Αθηνών, καθώς έστειλαν σφαίρα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας, εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος, βεβαίως χωρίς στοιχεία αποστολέα. Στην περίεργη αυτή επιστολή εντοπίστηκαν σημάδια που παρέπεμπαν σε σταγόνες αίματος, ενώ υπεύθυνος ασφαλείας ανέλαβε ν’ ανοίξει τον φάκελο.

Μέσα περιείχε ένα έγγραφο με κείμενο που αναφερόταν απευθείας στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ενώ μέσα στο απειλητικό γράμμα υπήρχε και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 45 χιλιοστών.

Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει η κρατική Ασφάλεια. Το εύρημα απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του αποστολέα.

Θυμίζουμε πως ο πατέρας του δημάρχου, Παύλος Μπακογιάννης, εκτελέστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 με το περίφημο 45άρι της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Εκτός από τον Παύλο Μπακογιάννη, η διαβόητη «17 Νοέμβρη» είχε πραγματοποιήσει άλλες πέντε επιθέσεις με το συγκεκριμένο πιστόλι.

Συγκεκριμένα το θρυλικό 45άρι που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι είχε χρησιμοποιηθεί:

  • Στη δολοφονία των αστυνομικών Παντελή Πέτρου και Σωτήρη Σταμούλη, στις 16 Ιανουαρίου του 1980.
  • Στη δολοφονία των Νικολάου Μομφεράτου και Παναγιώτη Ρουσέτη, στις 21 Φεβρουαρίου του 1985.
  • Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Αθανασιάδη – Μποδοσάκη, την 1η Μαρτίου του 1988.
  • Στον τραυματισμό του βουλευτή Ελευθερίου Παπαδημητρίου, στις 21 Δεκεμβρίου του 1993.
  • Στη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου, ταξιάρχου Στίβεν Σόντερς, στις 8 Ιουνίου του 2000.