Σκοπός ήταν η ληστεία. Ωστόσο ποτέ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακραία βία. Αποτέλεσμα των ενεργειών τους οι φόνοι δύο αθώων ανθρώπων. Οι δολοφόνοι-ληστές είναι πέντε και η ΕΛ.ΑΣ. δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Πρόκειται για πέντε μέλη συμμορίας, πακιστανικής καταγωγής, τα οποία δεν σταματούσαν με κανέναν τρόπο τις ληστείες, αν δεν φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν πέσει κάποιος νεκρός από τα χέρια τους. Άλλωστε εκτός από τα δύο φονικά, κατηγορούνται για τρεις ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Θύματά τους ένας 74χρονος Έλληνας και ένας 47χρονος Πακιστανός, πράγμα που αποδεικνύει πως δεν τους νοιάζει η εθνικότητα του θύματος.

Στην περίπτωση του ηλικιωμένου, δολοφόνοι-ληστές εισέβαλλαν τον Απρίλιο του 2021 στο διαμέρισμά του στην 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Τον ξυλοκόπησαν άσχημα στην τουαλέτα και τον έδεσαν χειροπόδαρα για να τον στραγγαλίσουν στην αποθήκη του σπιτιού.

Αναφορικά με την περίπτωση του ομοεθνή τους, το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Στην οδό Φιλαδέλφειας στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, βρέθηκε ο 47χρονος, στο πίσω μέρος καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών.

Ο άτυχος Πακιστανός έφερε θανατηφόρο τραύμα στο στήθος από μαχαίρι, ενώ αρκετές ήταν οι μαχαιριές στο αριστερό χέρι και στα πλευρά. Οι δολοφόνοι-ληστές γνώριζαν πως ο συμπατριώτης τους φύλαγε χρηματικά ποσά τα οποία έστελνε στην οικογένειά του στο Πακιστάν.

Οι δολοφόνοι-ληστές σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 5 αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα και εξαρθρώθηκε την 16-02-2023 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Σχετικό από 17-02-2023 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους συλληφθέντες :

(επ.) GHULAM (όν.) ABBAS του MOHAMMAD SHEHBAZ και της SHENAZ BIBI, γεννηθέντα την 12-08-2000 στo Πακιστάν,

δολοφόνοι ληστές

(επ.) MASIH ή MASHI (όν.) YAQUB ή YAQOOB ή JAKHU του ANYAT MASIH ή INYAT ή NAIT και της AYSHA BIBI ή ASHA ή AISHA, γεννηθέντα την 1-1-1972 ή 28-10-1962 ή 1-1-1964 στο Πακιστάν,

δολοφόνοι ληστές

(επ.) NABIL (όν.) NABIL του MOHAMMAD NAZIR και της PORVIN, γεννηθέντα την 1-1-1995 στο Πακιστάν,

δολοφόνοι ληστές

(επ.) ZAFAR ή MOHAMMED (όν.) IQBAL ή ZAMAN του MOHAMMAD ZAMAN ή BUSINES και της NEZIRA BIBI ή MEZIRA BIBI ή NEZIR, γεννηθέντα την 21-02-1976 ή 1976 στο Πακιστάν,

δολοφόνοι ληστές

(επ.) SHAFIQ (όν.) TOSEEF του MOHAMMAD και της RUBINA KOSER, γεννηθέντα την 1-1-2004 στο Πακιστάν.

δολοφόνοι ληστές

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη των ως άνω εγκλημάτων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με τα διερευνώμενα εγκλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476229, 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έξι μηνών ήτοι μέχρι την 12.00 ώρα της 2-9-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.