Τα κομμάτια του παζλ κατάφεραν να ενώσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και να ταυτοποιήσουν τον δράστη της επίθεσης που είχε δεχτεί ο Mr. Real Estate της Μυκόνου, Φλώριος Ασημομύτης τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πρόκειται για έναν 34χρονο επικίνδυνο Αλβανό, ο οποίος έχει ογκωδέστατο φάκελο στην Ασφάλεια και είχε συλληφθεί από τις 25 Ιουνίου λόγω της εμπλοκής του σε καβγά με έναν ακόμη Αλβανό με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές.

Το χρονικό της επίθεσης στον Mr. Real Estate

Το 2020 ο 34χρονος σήμερα διωκόμενος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του διάσημου και ως Mr. Real Estate. Για αδιευκρίνιστο λόγο κάποιος ήθελε να στείλει «μήνυμα» στον επιχειρηματία ή ακόμη χειρότερα. Ο Φλώριος Ασημομύτης βγήκε από το σπίτι του προκειμένου να πάει στο αυτοκίνητό του. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε το μαρτύριο.

Ο δράστης κρατούσε έναν σιδερολοστό. Αρχικά εγκλώβισε τον επιχειρηματία και αμέσως σήκωσε τον λοστό. Ο Mr. Real Estate προσπάθησε να αμυνθεί, ωστόσο ένα χτύπημα ήταν αρκετό για να του σπάσει το χέρι. Το βασανιστήριο συνεχίστηκε καθώς ο δράστης χτύπησε το θύμα και στα πόδια.

Mr. Real Estate

Τα χτυπήματα ήταν σφοδρά με τον δράστη ν’ αποχωρεί αφήνοντας το θύμα αβοήθητο. Για καλή του τύχη, ο Φλώριος Ασημομύτης κατάφερε να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Ο Mr. Real Estate μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του νησιού και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος εκείνη την εποχή, για την επίθεση θεωρούσε υπαίτιους «τους αυθαιρετάκηδες του νησιού»

Πως συνελήφθη ο μπράβος που χτύπησε τον Mr. Real Estate

Ο 34χρονος βρισκόταν με έναν ομοεθνή του και πήγαν σε ένα ραντεβού σε εμπορικό κέντρο την Κυριακή (25/6), όπου προέκυψε ο καβγάς με έναν ακόμη συμπατριώτη τους, ο οποίος τους προειδοποίησε πως θα καλούσε την Αστυνομία. Εκείνοι του έδειξαν τα όπλα τους και του τόνισαν πως αν έκανε αυτό το λάθος, θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα.

Οι δύο Αλβανοί το έβαλαν στα πόδια και κατά τη διαφυγή τους έσπασαν μία τζαμαρία, ενώ τραυμάτισαν και έναν σεκιουριτά. Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ προσπάθησαν να τους συλλάβουν, ωστόσο πέρασαν χειροπέδες μόνο στον 24χρονο. Ο 34χρονος κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του. Εκεί ακολούθησε καταδίωξη. Ο 34χρονος Αλβανός έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Κηφισού, με τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να τον συλλαμβάνουν.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 πιστόλια,
  • 16.207 ευρώ,
  • πλήθος φυσιγγίων,
  • χαρτονομίσματα ξένων κρατών και
  • ποσότητα ινδικής κάνναβης.
  • Επίσης εντός του οχήματος διαφυγής βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια.
Mr. Real Estate

Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία και 2 καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης -3- ετών για κατοχή όπλου από κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης και για κλοπή από κοινού αντίστοιχα, ενώ σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.

Photo credits: ΕΛ.ΑΣ., Facebook